Lecturi de weekend: „La Adorata” de Udrea Rotaru

Doctor în economie, Udrea Rotaru (pseudonimul lui Constantin Rotaru) a lucrat vreme de 30 de ani în domeniul bancar, din care 15 ani a reprezentat la Bruxelles industria bancară românească. A ţinut şi cursuri la mai multe universităţi, fiind conferenţiar universitar.

92 afișări
Imaginea articolului Lecturi de weekend: „La Adorata” de Udrea Rotaru

Lecturi de weekend: „La Adorata” de Udrea Rotaru

În domeniul literar a debutat cu acest volum de versuri, apărut în anul 1998 la Editura Expert şi acum în a doua ediţie - şi despre care acad. Zoe Dumitrescu Buşulenga spunea la lansare: „Acesta carte e ca o poarta spre Paradis...”.

A mai publicat un volum de versuri şi două romane, pe ultimul dintre ele („A unsprezecea poruncă”) l-am prezentat în urmă cu câteva luni la această rubrică.

„Într-o epocă în care poezia suferă dureros asaltul agresiv al prozei cotidiene – scrie Dan Silviu Boerescu pe coperta a patra -, Udrea Rotaru îşi permite, cu mansuetudine, luxul de a frecventa temele clasice şi de a produce reverii delicate şi, totodată, imprevizibile, însă bine stăpânite retoric. O cale de salvare din groapa de potenţial a prezentului bântuit de atâtea marasme? Poate singura...”

Udrea Rotrau – La Adorata. Editura Integral, colecţia Himera, 74 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici