O carte pe zi: "Cei uitaţi", de David Baldacci

"Genul de carte pe doriţi să o terminaţi într-o singură noapte".

367 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Cei uitaţi", de David Baldacci

O carte pe zi: "Cei uitaţi", de David Baldacci

Dacă vreţi, în aceste vremuri de tensiune după criză şi înaintea eventualei vacanţe să citiţi un roman poliţist bun, vă semnalăm această această cartea a americanului David Baldacci. Din portofoliul căruia cu siguranţă aţi mai citit ceva -a scris foarte mult şi la noi s-a tradus destul, menţionăm "Puterea absolută", "Clubul Camel", "Colecţionarii", "Jocul orelor", "Rece ca piatra", "Tărâmul celor cinci cercuri", "Ziua zero", dar mai sunt şi alte titluri în româneşte.

David Baldacci s-a născut în 1960, a publicat romane independente, dar şi serii foarte bune cu eroi care se regăsesc în mai multe romane, spre bucuria cititorilor. Unele romane i-au fost ecranizate. Una dintre serii este cea care îl are drept erou pe John Puller, ofiţer în armata americană.

Dacă doriţi un reper apropiat, John Puller seamănă foarte mult cu Jack Reacher, erou la fel apreciat al lui Lee Child, fost poliţist militar. Puller însă este în activitate.

Scriu editorii "Noi aventuri ale personajului John Puller, agentul special din Comandamentul Armatei SUA, care este implicat într-un caz complicat culegături personale. Este unul dintre cei mai buni soldaţi pentru soluţionarea unor cazuri deosebit de spinoase, dar de această dată va trebui să se confrunte cu o anchetă care priveşte moartea unei rude.

Mătuşa lui Puller moare în Paradise, un orăşel din Florida plin de turişti şi de localnici în vârstă. Poliţia locală a clasificat cazul ca un accident, însă mătuşa îi scrisese tatălui lui John, cu puţin timp înainte de a muri, mărturisind că în Paradise nu era totul liniştit şi plăcut şi că oraşul ascundea mai multe secrete."

Iar tatăl lui John, fost general foarte apreciat în armata americană, acum, la o vârstă înaintată, aflat într-un azil, îi cere fiului să rezolve situaţia. Ce descoperă John Puller în micul oraşel din Florida este cumplit: trafic de persoane din toată lumea folosite pentru prostituţie, cărăuşie de droguri şi munci prost plătite, oameni cărora le este o frică cumplită să se adreseze poliţiei, penttru a nu-şi pune în pericol familiile sătrace din ţările lor.

John Puller reuşeşte, cu câteva ajutoare, să destrame reţea. Un roman captivant, care se citeşte pe nerăsuflate.

David Baldacci - "Cei uitaţi". Cartea a doua din seria John Puller. Traducere de Andra-Elena Agafiţei. Editura RAO. 535 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici