O carte pe zi: „Cerere de prietenie”, de Laura Marshall

382 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Cerere de prietenie”, de Laura Marshall

„Adevăruri importante despre presiunea anturajului şi fenomenul de bulliying” (Kirkus Reviews)

Laura Marshall este o scriitoare născută în Anglia, a studiat la University of Sussex, iar după douăzeci de ani de muncă s-a gândit să scrie un roman, cel de faţă, publicat în 2017, bine primit şi tradus de îndată în multe alte ţări.

Cartea este în mare parte un thriller psihologic.

Scriu editorii: „Maria Weston a dispărut iî noaptea petrecerii de absolvire a liceului şi toată lumea crede că a murit. Peste 27 de ani, Louise Williams primeşte o cerere de prietenie pe Facebook de la nimeni alta decat Maria şi simte că se sufocă. Ceva s-a întâmplat atunci, în 1989, lucruri pe care Louise nu le vrea dezgropate pentru că ar afecta nu doar viaţa ei construită cu grijă, ci şi vieţile altora. Este doar o gluma proastă, sau ceva mult mai sinistru? Oare este chiar Maria, sau cineva care vrea să se răzbune?”

Cu 27 de ani în urmă, nou venită în colegiu, Maria Waston voia cu disperare să fie admisă în cercul celor mai poluare fete ale liceului şi oricum să-şi facă porietene. Dar zvonruile privind comportamentul ei în fosta şcoală ăi spulberă toate speranţele. Mai mult, devine victima răutăţilor. Iar la petrecerea de absolvire dispare, poliţia fiind convinsă că s-a sinucis, aruncându-se în mare. 27 de ani mai târziu, două dintyre fostele ei colege,cele care o hărţuiseră cel mai mult, primesc pe Facebook o cerere de prietnei de la Maria, cu profilul ei. Viaţa acestora e dată peste cap. Iar la întâlnirea foştilor absolvenţi, pe care nu se ştie cine o organizează, lucrurile se complică şi mai mult, una dintre cele două este asasinată. Eroina romanului, cea care povesteşte totul, vrea să afle adevărul, care îi va dezvălui în final surprize uimitoare.

O intrigă bine condusă, personaje bine conturate, probleme de strictă actualitate, cum ar fi influenţa formidabilă a Facebookului asupra vieţii unora, nevoia adolescenţilor de a aparţine unui grup şi mai ales amploarea fenomenului bulliying, hărţuirea scolară. Încă o lectură excelentă de vacanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici