O carte pe zi: „Conversaţii decisive”

Cartea oferă informaţiile, analizele, abilităţile şi instrumentele de care ai nevoie pentru a te descurca cu cele mai dificile conversaţii în moduri care te asigură că ambele părţi se vor simţi auzite şi respectate.

91 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Conversaţii decisive”

O carte pe zi: „Conversaţii decisive”

Cartea aceasta a fost elaborată de autori în anul 2002 şi a fost reeditată de nenumărate ori, aproape de fiecare dată aducându-se modificări importante faţă de ediţiile anterioare. La noi, ea a mai apărut în 2006, la Editura Amaltea, dar ediţia publictaă acum de Litera este mult imbănătăţită, fiind ediţia din 2022.

Autorii sunt cercetători cunoscuţi în domeniul eficienţei organizaţionale şi al leadershipului, au descoperit că relaţiile, carierele, instituţiile şi comunităţile puternice au aceeaşi sursă de putere - capacitatea de a vorbi deschis despre subiecte controversate, cu înalt grad emoţional şi mize mari.

Indivizii cei mai influenţi, care pun lucrurile în mişcare şi, în acelaşi timp, îşi construiesc relaţii, sunt cei ce stăpânesc arta conversaţiilor decisive. Oamenii care poartă în mod obişnuit conversaţii decisive şi o fac bine sunt capabili să exprime opinii controversate sau chiar riscante într-un mod care să-i facă auziţi. Şefii lor, colegii, cei implicaţi direct ii ascultă fără a trece în defensivă sau a se înfuria.

Conversaţii decisive – scriu editorii – „oferă informaţiile, analizele, abilităţile şi instrumentele de care ai nevoie pentru a te descurca cu cele mai dificile conversaţii în moduri care te asigură că ambele părţi se vor simţi auzite şi respectate.
Când mizele sunt ridicate, opţiunile variază şi emoţiile sunt puternice, ai trei opţiuni: să eviţi o conversaţie decisivă şi să suferi consecinţele, să conduci prost o conversaţie şi să suferi consecinţele sau să citeşti Conversaţii decisive şi să descoperi cum să comunici cel mai bine când contează cel mai mult.

Acum 20 de ani, Conversaţii decisive a devenit un adevărat fenomen pe piaţa de carte, revoluţionând modul în care oamenii comunică la locul de muncă, şi nu numai, şi transformându-se într-un bestseller de cursă lungă şi un clasic al literaturii de gen. Milioane de lideri au apelat la acest ghid verificat pentru a-şi îmbunătăţi în mod dramatic rezultatele în afaceri prin promovarea unei comunicări oneste, curajoase, strategice la nivel de organizaţie. Această ediţie adusă la zi păstrează metodele dovedite care au făcut din Conversaţii decisive o carte populară în întreaga lume şi acoperă subiecte şi probleme critice care domină locul de muncă în prezent, precum:
– Comunicarea eficientă în mediile digitale – ce funcţionează şi ce nu,
– Societatea noastră din ce în ce mai globală şi eterogenă, care a introdus noi modalităţi de muncă – împreună cu noile provocări de comunicare la locul de muncă,
– Diferenţe politice şi sociale de opinie – cum să le abordezi sincer, dar cu respect.

Când liderii creează o cultură a sincerităţii intelectuale şi emoţionale, urmează rezultatele măsurabile: locurile de muncă devin mai incluzive, firmele de servicii financiare câştigă o mai mare loialitate din partea clienţilor, spitalele salvează mai multe vieţi, organizaţiile guvernamentale asigură servicii mai bune, firmele de tehnologie învaţă să funcţioneze fără probleme, indiferent de graniţele internaţionale, iar ONG-urile îşi îndeplinesc mai bine misiunea.”

Joseph Grenny, Kerry Patterson, Ron McMillan, Al Switzler, Emily Gregory – Conversaţii decisive. Noi soluţii pentru a gestiona cu succes situaţiile critice. Traducere din limba engleză de Cosmin Nedelcu. Editura Litera. 300 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici