O carte pe zi: „Cursa de 48 de ore” de Andrew Bourelle

Un roman care primit anul trecut 2022 NewMexico-Arizona Book Award pentru fiction-crime. „De departe cel mai intens thriller al anului, cu o acţiune violentă, dialoguri pline de forţă şi personaje foarte uşor de plăcut, care-i lasă cititorului o impresie de durată” – Best Thriller Books.

176 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Cursa de 48 de ore” de Andrew Bourelle

O carte pe zi: „Cursa de 48 de ore” de Andrew Bourelle

Andrew Bourelle este profesor asociat de engleză la University of New Mexico, unde predă scriere creativă retorică şi tehnici de comunicare. A publicat numeroase povestiri în reviste literare şi antologii de ficţiune, dar şi câteva romane, unele scrise împreună cu James Patterson („Texas Ranger” şi „Texas Outlow”), altele independent – „Heavy Metal” şi romanul de faţă, cu titlul original „48 Hours to Kill”.

Este unul dintre cele mai captivante thrilleruri, cu o acţiune densă, deşi dură, cu răsturnări de situaţie neaşteptate, cu personaje biune conturate, ritm alert, care transmite cititorului un copleşitor sentiment de autenticitate.

Scriu editorii:

„Un deţinut aflat în permisie descoperă un secret cumplit despre moartea misterioasă a surorii lui - şi se întoarce în lumea interlopă ca să scoată la lumină adevărul. Închis pentru un atac armat, Ethan Lockhart visează să aibă cândva o viaţă obişnuită. Însă când primeşte o permisie de 48 de ore ca să meargă la înmormântarea surorii lui, Abby, îşi dă seama că nimeni nu-i văzuse cadavrul şi hotărăşte să afle ce s-a petrecut cu ea. Cămătarul Shark, fostul şef al lui Ethan, conduce acum un imperiu criminal. Pe măsură ce Ethan şi cea mai bună prietenă a lui Abby găsesc noi indicii, sunt tot mai convinşi că Shark e responsabil pentru crimă, dar nu au dovezi. Dacă vrea să dezlege în 48 de ore misterul morţii lui Abby, Ethan va trebui să redevină infractorul care a jurat că nu va mai fi vreodată”.

Fireşte, adevărul este mult mai complex, iar făptaşul este un personaj la care nu te aştepţi în prima parte a cărţii.

„Un thriller perfect cu acţiunea desfăşurată într-un timp limitat, cu profunzime, personaje şi mister — recomand din toată inima." – Lee Child

„O poveste cu ritm alert şi un mod minunat să-ţi petreci, dacă nu 48 de ore, măcar trei sau patru." – Kirkus Reviews

Andrew Bourelle – Cursa de 48 de ore. Traducere din limba engleză de Constantin Dumitru-Palcus. Editura Trei, colecţia Fiction Connection Crime. 459 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici