O carte pe zi: „Dincolo de ură” de Barbara Abel

„Nu există crimă perfectă”, spune un personaj. „Să spunem atunci că tocmai am inventat-o”, i se replică.

84 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Dincolo de ură” de Barbara Abel

O carte pe zi: „Dincolo de ură” de Barbara Abel

Barbara Abel este o autoare belgiană de romane poliţiste şi scenaristă de serii televizate, născută în 1969. A urmat studii de teatru, are o licenţă în filologie, a scris prima sa piesă la 23 de ani, iar primul roman şi l-a publicat în 2002 şi a obţinut un premiu. Au urmat multe altele, toate poveşti de suspans evocând medii familiale în care colcăie delictele şi nebunia. Multe dintre ele au fost adaptate pentru televiziune sau transformate în filme. În 2019, adaptarea romanului pe care îl semnalăm astăzi, în regia lui Olivier Masset-Depasse, a câştigat nouă premii. În 2023 apare pe piaţă filmul „Mother’s Instinct”, o readaptare a acestui roman şi un remake, cu Anne Hathaway şi Jessica Chastain în rolurile principale. Citiţi această carte înainte de a vedea filmul, veţi avea o surpriză enormă. Ce spun cele două personaje citate în preambul e chiar adevărat, pare să asistăm la o crimă perfectă, pentru că nimeni nu va avea cum cerceta faptele, nimeni nu va fi interesat să scornomească, nimeni nu-şi va închipui ce s-a putut întâmpla.

Genul de carte care îţi dă fiori şi te convinge că „că nefericirea este o povară care, spre deosebire de fericire, nu se împarte.

Scriu editorii: „Tiphaine şi Sylvain, Laetitia şi David.

Două cupluri de vecini şi prieteni, având câte un copil de aceeaşi vârstă.

Două cupluri unite, care împart un perete al casei şi locuiesc unul lângă celălalt în armonie perfectă.

Până în ziua tragediei.

Un accident care spulberă armonia idilică, în urma căruia nici peretele despărţitor al casei, nici gardul viu din grădină nu îi va putea proteja unii de ceilalţi.

Un roman psihologic intens, tulburător, care arde la foc mocnit şi explorează teme precum instinctul matern, vinovăţia, suspiciunea, paranoia şi ura”.

„Barbara Abel nu are egal în modul cum distilează angoasa, manipulând cititorul, multiplicând întorsăturile şi răsturnările de situaţie”.- Avantages.

„Paranoia, vinovăţia, trădarea şi minciunile vor preschimba relaţia dintre cele două cupluri inseparabile într-un infern de gheaţă, totul într-o escaladare lentă, până la finalul cumplit şi neaşteptat de întunecat, dar extraordinar de bine realizat”. – Elle.

Barbara Abel – Dincolo de ură. Traducere din limba franceză de Simona Brînzaru. Editura Crime Scene Press. 264 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici