O carte pe zi: „Doamna Cancelar. Remarcabila odisee a Angelei Merkel”, de Kati Morton

„O cercetare impresionantă (...) cu relatări abile despre prima parte a vieţii Angelei Merkel şi despre personalitatea şi stilul de lucru al doamnei cancelar; toate aceste informaţii sunt cu atât mai interesante cu cât se ştiu foarte puţine despre ce anume o motivează pe Angela Merkel“.

229 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Doamna Cancelar. Remarcabila odisee a Angelei Merkel”, de Kati Morton

O carte pe zi: „Doamna Cancelar. Remarcabila odisee a Angelei Merkel”, de Kati Morton

Kati Morton (s-a născut în Ungaria şi în prezent trăieşte la New York) a scris nouă cărţi devenite bestselleruri. A fost corespondent şi şeful biroului ABC News din Germania. Excelenta biografie pe care o semnalăm astăzi a apărut anul trecut, când Angela Merkel încă era cancelar al Germaniei. Cartea prezintă parcursul politic al celei mai puternice – şi mai enigmatice – femei din lume.

Scriu editorii: „Fiică a unui pastor din Germania de Est controlată de sovietici, Angela Merkel a intrat în lumea politică după căderea Zidului Berlinului, dar, în cincisprezece ani, a devenit cancelar al Germaniei şi, în scurt timp, liderul neoficial al Occidentului.

Autoarea Kati Marton pătrunde misterul care o înconjoară pe Angela Merkel. Având acces la cercul intim al cancelarului şi la documente abia recent scoase la lumină, Marton prezintă cititorului geniul politic unic care a fost secretul succesului lui Merkel. Nici un alt lider modern nu s-a confruntat la fel de abil cu agresiunea regimului de la Moscova, nu a propus politici sociale mai îndrăzneţe şi nu a unit cu mai mult calm un întreg continent într-o epocă în care ţările devin tot mai scindate. În nenumărate rânduri, Merkel a dobândit un avantaj în faţa unor lideri precum Putin sau Trump şi a legat alianţe complicate cu parteneri precum Obama şi Macron.

Protejându-şi foarte bine viaţa privată, Angela Merkel este un model de urmat pentru oricine doreşte să câştige şi să păstreze puterea, fără să-şi sacrifice convingerile morale. O biografie politică fascinantă, un portret intim uman şi o privire revelatoare, acest volum ne permite să o înţelegem mai bine pe această femeie extraordinară a epocii noastre.”

„Un portret fascinant al unei femei puternice.“ London Times Literary Review

Kati Mortion - „Doamna Cancelar. Remarcabila odisee a Angelei Merkel” Traducere din limba engelză de Roxana Nicolescu. Editura Litera. 368 pag.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici