O carte pe zi: „Emma” de Jane Austen

„Emma Woodhouse, frumoasă, deşteaptă, bogată, cu un cămin minunat şi o fire veselă, părea să facă parte dintre aleşii sorţii. Trecuseră douăzeci şi unu de ani de când era pe lume şi puţine lucruri o mâhniseră sau îi răniseră mândria.”

244 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Emma” de Jane Austen

O carte pe zi: „Emma” de Jane Austen

E începutul unui roman dintre cele mai celebre scrise Jane Austen, mereu tradus şi mereu republicat. Numai în ultimul deceniu s-au tipărit mai multe ediţii, chiar şi la această Editură RAO. Dar romanul continuă să fie căutat, aşa cum continuă să fie ecranizat – în 1996, în regia lui Douglas McGarth, cu Gwyneth Paltrow, JMES Cosmo şi Greta Scacchi în rolurile principale, sau în 2020, în regia lui Autumn de Wilde, cu Anya Taylor-Joy, Hohnny Flynn şi Mia Goth.

Scriu editorii: „Considerată de către publciul cititor cel mai de succes roman al lui Hjane Austen, Emma este o poveste atemporală despre neânţelegerile romantice, mândria nemăsurată şi supraaprecierea în confruntarea tinerilor cu destinul. Emma Woodhouse e perfect mulţumită de viaţa ei şi nu vede nevoia nici de dragoste, nici de căsătorie. Nimic nu o încântă mai mult decât amestecul în vieţile romantice ale altora. Dar când ignoră avertismentele bunului ei prieten, domnul Knightley, şi încearcă să-i găsească o pereche potrivită protejatei sale, Harriet Smith, planurile ei bine puse la punct ies la iveală şi au consecinţe neaşteptate, altruismul ei bineintenţionat ajungând să provoace suferinţă. Lăudat pentru detaliile sale bogate şi măiestria perfectă, romanul Emma este una dintre acele capodopere clasice la care cititorii revin cu plăcere indiferent de epocă şi de vârstă.”

Încă de la apariţia romanului, în 1816, Sir Walter Scott remarca rafinamentul cu care scriitoarea transformă persoanjele şi situaţiile banale în interesante. Tuţa de verdicitate a decsrierilor şi sentimentelor, dialogurile sclipitoare. Cum s-a mai spus de multe ori, Emma e roamnul unei modelări de sine treptate.

Jane Austen – Emma. Traducere din limba engleză de Maria Adam. Editura RAO. 820 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici