O carte pe zi: „Fantomele trecutului” de Victoria Fox

O poveste plină de secrete de familie întunecate, tristeţe, cruzime şi suferinţă, despre eliberare şi un nou început.

78 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Fantomele trecutului” de Victoria Fox

O carte pe zi: „Fantomele trecutului” de Victoria Fox

Înainte de orice, ţin să-i avertizez pe cititorii atenţi şi pasionaţi, să nu cadă pradă unei confuzii. Din păcate, unii traducători modifică uneori titlul cărţilor traduse, editurile acceptă (ori poate chiar îi îndeamnă s-o facă), fără să verifice atent în trecutul recent. Nu cu mulţi ani în urmă au fost publicate la noi alte două traduceri cu un titlu similar. Prima era un roman al Sandrei Brown – „Fantomele trecutului”, despre o jurnalistă de televiziune în ascensiune care urmăreşte un subiect ce îi va propulsa probabil cariera, un interviu cu un maior devenit erou naţional după ce salvase victimele unui atentat cu bomba; doar că maiorul dispare brusc, refuzând orice contact cu presa; urmează o seamă de peripeţii de thriller.

A doua traducere cu acelaşi titlu nu e un roman, ci o carte de psihologie, scrisă de Elisabetth Horowitz care demonstrează cum, odată ce trec în nefiinţă, părinţii şi înaintaşii nu încetează să ne influenţeze viaţa, iar secretele pe care le-au păstrat şi circumstanţele în care au murit ne vor defini parcursul personal şi vor cântări şi asupra generaţiilor următoare.

Romanul pe care îl semnalăm astăzi se cheamă în original „Silent Fountain”. O carte nominalizată pentru Romantic Times Reviewers' Choice Award pentru cel mai bun roman de ficţiune in 2017. Autoarea, Virginia Fox, este o scriitoare britanică, născută în 1983; a publicat mai multe romane.

„În anii 1970 – scriu editorii -, după ce a scăpat de acasă de o viaţă abuzivă, Vivien ajunge actriţă, dar preţul succesului vine cu un cost mare. După un accident oribil, Vivien este îngrijită de frumosul doctor Giovanni Moretti. Cei doi se îndrăgostesc nebuneste, dar secretele din trecut le afectează profund viaţa.”

Câteva decenii mai târziu, Vivien, bătrână şi chinuită, trăieşte izolată în conacul Castillo Barbarossa din Toscana. Având nevoie de ajutor, o angajează le Lucy Whittaker, o tânără londoneză care vrea să fugă din oraşul ei, după ce s-a aflt în miezul unui scandal. Imediat ce ajunge la conac, Lucy începe să descopere scerete despre lucruri îngrozitoare, fântîna neglijată din curte conacului pare să fi fost martora unor crime. Lucy intră în aceastîă atmosferă de thriller.

„Realizez că minuni sunt peste tot. Sunt fericită să ştiu că Vivien şi-a găsit pacea şi că sfârşitul poveştii ei poate însemna începutul poveştii mele.”

Victoria Fox – Fantomele trecutului. Traducere din limba engelză de Cristiana Toma. Editura RAO. 416 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
cronică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici