O carte pe zi: „Fior” de Allie Reynolds

„Un thriller acaparator, imposibil de lăsat din mână şi un debut senzaţional” – Peter James.

194 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Fior” de Allie Reynolds

O carte pe zi: „Fior” de Allie Reynolds

Împătimiţilor de lectură şi cărţi le atragem atenţia că romanul pe care îl semnalăm astăzi are doar întâmplător acelaşi titlu cu un altul apărut tot la Editura RAO, în urmă cu zece ani. Era vorba atunci de un roman fantasy – primul volum din seria „Lupii din Mercy Falls” de Maggie Stiefvater, în care o fată vede un lup cu ochii galbeni în pădurea din spatele casei, care se transformă în om, se îndrăgosteşte de fată şi luptă să-şi păstreze forma umană. Romanul cu acelaşi titlu „Fior” de acum este cu totul diferit, un thriller captivant.

Autoarea – iarăşi să n-o confundaţi cu celebrul baschetbalist american cu acelaşi nume – a fost sportivă de performanţă, clasându-se mereu în primii zece britanici care au practicat snow-boarding-ul – în timp ce practica mai multe meserii, pe rând: bonă, barmaniţă, învăţătoare, vânzătoare într-o librărie, translatoare din/în franceză. În 2003 s-a mutat în Australia, schimbând placa de snow-boarding cu cea de surf şi unde s-a apucat de scris. Cartea pe care o prezentăm astăzi este romanul ei de debut, apărut în chiar acest an, simultan în alte douăsprezece limbi. Acţiunea se petrece în Alpii francezi, pe care Allie Reynolds îi cunoaşte foarte bine, petrecând acolo cinci ierni consecutive.

Editorii, care spun că poate deveni thrillerul anului, scriu: „O poveste despre competiţie, prietenie, visuri şi aspiraţii, unde personajele prinse în acţiune sunt supuse unor jocuri ale minţii, într-
un mediu înconjurător periculos. Câţiva prieteni pasionaţi de snow-boarding la nivel profesionist se reunesc, după zece ani, într-o staţiune din Alpii francezi. S-a scurs un deceniu de la dispariţia frumoasei şi misterioasei Saskia, iar ei nu s-au simţit în stare să se mai întâlnească în acest răstimp. Oare cine a avut ideea ca ei să fie din nou împreună? Şi cât de departe va merge, pentru a afla adevărul, acela care i-a adunat împreună?”.

„În imensitatea albă a unei ierni din Alpii francezi, răzbunarea - şi poate chiar crima – ameninţă să distrugă totul. Acest thriller plin de suspans al unei foste sportive are atât stil, cât şi substanţă” – Kirkus Review.

Allie Reynolds – Fior. Traducere de Liliana Pelici. Editura RAO. 377 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici