O carte pe zi: „Joc murdar” de J. P. Delaney

„Ce te faci dacă afli dintr-odată că puiul de om pe care l-ai îngrijit, l-ai hrănit, l-ai spălat, cu care te-ai jucat, pe care ai început să-l înveţi alfabetul, pe care l-ai crescut timp de doi ani, nu este al tău?”.

136 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Joc murdar” de J. P. Delaney

O carte pe zi: „Joc murdar” de J. P. Delaney

„Dacă vine cineva şi îţi demonstrează că s-a făcut o încurcătură la spital şi că ai primit copilul altei familii, care l-a luat pe al tău?”.

Scriu editorii: „Într-o dimineaţă, Pete Riley deschide uşa celui mai urât coşmar al unui părinte. În faţa lui se află Miles Lambert care îi aduce lui Pete vestea răvăşitoare că fiul lui în vârstă de doi ani, Theo, nu este în realitate al lui – copiii lor au fost încurcaţi la naştere.

Cele două familii – Pete cu partenera lui, Maddie, şi Miles cu soţia lui, Lucy – cad de acord ca, în loc să schimbe la loc copiii, să încerce mai bine să găsească o cale de rezolvare mai flexibilă, în interesul acestora. Dar planul de a da în judecată spitalul declanşează o investigaţie care dă naştere unor întrebări tulburătoare despre ceea ce s-a întâmplat în ziua în care copiii au fost schimbaţi.
Apoi, când Theo este eliminat de la creşă pentru lovirea unui alt copil, Maddie şi Pete se întreabă cât de departe sunt dispuşi să meargă cu această înţelegere. Ce secrete se ascund dincolo de uşa intimidantă a familiei Lambert? Câtă încredere pot avea în părinţii adevăraţi ai copilului lor?”.

J.P.Delaney este un scriitor britanic născut în 1962, ale cărui romane de suspans psihologic au fost, toate, traduse în româneşte, cu mare succes – „Fata dinainte”, „Crede-mă când te mint”, „Soţia perfectă”. A mai scris şi alte cărţi de ficţiune, sub pseudonime diverse. După romanul pe care îl semnalăm astăzi, publicat în 2020, a mai scris unul, la fel de incitant.

„Un scenariu de coşmar pune în mişcare acest thriller psihologic captivant... Răsturnările de situaţie cu adevărat surprinzătoare demonstrează cât de departe poate merge un părinte de dragul unui copil. Un roman de suspans domestic cât se poate de neliniştitor.“ - Publishers Weekly

J.P.Delaney - Joc murdar. Traducere din limba engleză şi note de Sanda Spiridon. Editura Litera, colecţia Buzz Books. 431 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
j. p. delaney,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici