O carte pe zi: „Modă publicitate, consum” – coordonatori Romina Surugiu, Dan Podaru

Cea mai elaborată abordare a legăturilor dintre modă şi industria comunicării. Cu repere teoretice şi studii de caz.

197 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Modă publicitate, consum” – coordonatori Romina Surugiu, Dan Podaru

O carte pe zi: „Modă publicitate, consum” – coordonatori Romina Surugiu, Dan Podaru

Cel mai recent program de studii masterale din cadrul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, „Modă, Publicitate, Consum”, iniţiat prodecanul FJSC, Dan Podaru, a câştigat, la 15 decembrie 2021, premiul pentru „cel mai inovator program postuniversitar” în domeniul Ştiinţelor Sociale. În ediţia precedentă a competiţiei care recompensează performanţele academice, de cercetare şi implicare civică ale membrilor UB, Dan Podaru a fost desemnat Profesorul anului 2020 în domeniul Ştiinţelor Sociale.

Împreună cu colega sa de catedră, conf. univ. dr. Romina Surugiu, Dan Podaru a coordonat volumul interesant pe care îl semnalăm astăzi în care unsprezece cercetători se ocupă de acest important domeniu al modei şi publciităţii.

„Moda, ca industrie creativă sau ca abordare culturală a curentelor sociale, va rămâne unul dintre cele mai atractive şi fascinante domenii. Această fascinaţie ne îndeamnă să descoperim care sunt mecanismele din spatele iluziilor şi conexiunile pe care moda le dezvoltă cu atât de multe alte domenii.

Tocmai acest lucru îl reuşesc autorii volumului Modă, Publicitate, Consum – să deconspire într-o manieră comprehensivă care este relaţia dintre modă şi multe dintre ariile pe care le inspiră şi de la care se inspiră: sociologia, comunicarea, perspectivele filosofico-antropologice. Studiile prezintă relaţionarea cu moda prin diverse canale de comunicare şi chiar impactul publicităţii asupra modei ca industrie şi al modei ca trend asupra publicităţii.

Fie că eşti un profesionist din industrie sau un pasionat al acesteia, volumul Modă, Publicitate, Consum îţi va fi ghid în a descoperi şi a înţelege profund acest fenomen contemporan.” (Ionuţ Datcu, CEO WOPA Communication Group)

„Acest volum este un ajutor real pentru oricine vrea să studieze sau să înveţe despre comunicarea din sfera fashion-ului. Moda, acest domeniu etern schimbător, are nevoie de o comunicare în pas cu tendinţele, influenţele şi glam-ul industriei. Cartea este o culegere de lucrări, proiecte şi cazuri de bune practici în care originalitatea, autenticitatea şi inovaţia sunt puse în lumină tocmai de spiritul critic al autorilor.” (Corina Băcanu, creator de conţinut)

Cea mai elaborată abordare a legăturilor dintre modă şi industria comunicării.


Romina Surugiu, Dan Podaru – Modă, publicitate, consum. Editura Tritnic, colecţia Comunicare Media. 311 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici