O carte pe zi: „Ne daţi ori nu ne daţi? ” de Stelian Ţurlea

Un mister şi un asasinat dezvăluit de purtarea unor cercei cu diamant.

111 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Ne daţi ori nu ne daţi? ” de Stelian Ţurlea

O carte pe zi: „Ne daţi ori nu ne daţi? ” de Stelian Ţurlea

Editura Integral publică un nou microroman de Stelian Ţurlea. O seară de Halloween în Bucureştiul lovit de pandemie. Seara ameninţărilor jucăuşe exprimate în deja universalul Trick-or-treat, „Ne daţi ori nu ne daţi!”, devenită scena unei crime.

Cine s-a aflat în spatele măştilor care l-au asaltat pe Horia, scriitorul ucis în această seară, care dintre ele a profitat, şi de ce, de această sărbătoare spre a înfige lama care i-a curmat viaţa?

Trei încercări de dezlegare a misterului, a trei personaje care l-au iubit, fiecare în felul său, pe cel ucis.

Ingenioasă soluţie a lui Stelian Ţurlea, fiecare este nevoit să o facă smulgându-şi propria, banala, „mască” purtată zi de zi peste suflet. Trei confesiuni, trei „autodemascări”, pentru aflarea adevărului.

„ repeta speriat: ce vreţi? cine sunteţi?
cred că ne-a zis şi numele câtorva, hai nu vă prostiţi, măi, băieţi!
noi continuam să-l împingem de la unul la altul, să-l bruscăm, cu forţă din ce în ce mai mare
n-a durat mult până s-a întâmplat
s-a înmuiat, s-a lăsat la pământ, ne-am speriat, l-am ridicat, l-am dus în casă
cineva a sunat la 112
ne-am risipit înainte să apară poliţia, îl duseseră deja la spital”

Stelian Ţurlea este autor a treizeci şi unu de romane, un volum de povestiri, unul de memorii, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şapte albume.

Stelian Ţurlea – Ne daţi ori nu ne daţi?, Editura Integral, colecţia Nod. 144 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici