O carte pe zi: „Necunoscuta din Sena”, de Guillaume Musso

„Guillaume Musso este maestrul suspansului“ - The New York Times. Guillaume Musso este, se pare, cel mai citit romancier francez al zilelor naostre. Al 19-lea său roman este unul cu o poveste misterioasă, încâlcită şi captivantă.

208 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Necunoscuta din Sena”, de Guillaume Musso

O carte pe zi: „Necunoscuta din Sena”, de Guillaume Musso

Spre sfârşitul secolului al XIX-lea, o tânără neidentitficată – cunoscută drept Le Belle Italiennne - a fost pescuită din Sena, frumuseţea ei a impresionat atât de mult un patolog al Morgii pariziene, încât i-a făcut o mască mortuară, care la rândul ei a fost copiată de sculptori şi a captat atenţia, devenind element popular pe pereţii caselor artiştilor în jurul anilor 1900 şi, mai ales, inspirând un număr de opere literare, de o parte şi de alta a Atlanticului. Frumoasa, care va fi avut în jur de 16 ani, a fost comparată nu o dată cu Mona Lisa, pentru surâsul ei enigmatic.

Faptul divers din anii 1880 l-a inspirat şi pe „maestrul suspansului” Guillaume Musso, care a scris un thriller care se citeşte cu sufletul la gură. De la început se stabileşte că nu e vorba de sinucid. Iar Musso adaugă un ingredient excelent – evocarea mitologiei greceşti, cultul lui Dionysos, dansurile şi sacrificiile rituale. Şi intriga merge de la sine – toată lumea e un teatru.

Testele AND ale femeii amnezice găsite în apele Senei sunt ale unei pianeiste celebre, dispărută într-un accedient de avion deasupra Atlanticului. Nu este vorba însă numai de substituire de persoane…

Scriu editorii: „Într-o noapte ceţoasă de decembrie, o tânără femeie este scoasă din apele Senei, în apropiere de Pont-Neuf. E complet goală, debusolată, dar în viaţă. Aflată într-o stare de mare agitaţie, este dusă la infirmeria prefecturii de poliţie din Paris… de unde evadează câteva ore mai târziu. Analizele ADN şi fotografiile îi dezvăluie identitatea: e vorba de celebra pianistă Milena Bergman. Dar aşa ceva este imposibil, fiindcă Milena a murit într-un accident de avion, cu peste un an în urmă. Raphaël, fostul ei logodnic, şi Roxane, o poliţistă transferată temporar la un birou obscur în urma unei greşeli profesionale, încep să investigheze cu ardoare acest caz, hotărâţi să elucideze misterul: cum poate cineva să fie viu şi mort în acelaşi timp?”

„Un thriller autentic, care se citeşte pe nerăsuflate.” - Le Parisien

Guillaume Musso – Necunoscuta din Sena. Traducere din limba franceză de Liliana Urian. Editura Trei, colecţia Fiction Connection. 317 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici