O carte pe zi: „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

„Amatorii de thrillere cu tentă supranaturală vor savura cartea lui Dolores Redondo şi vor aştepta nerăbdători următorul titlu.“ - New York Journal of Books. Dar vor savura cartea şi cititorii care vor vrea să afle ce s-a petrecut la New Orleans în timpul devastatorului uragan Katrina.

192 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

O carte pe zi: „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

Cu aproximativ un an în urmă, prezentam la această rubrică un superb roman noir, a cărui acţiune se petrece în provincia spaniolă Galicia, roman care fusese încununat în 2016 cu Premiul Planeta, tradus admirabil în româneşte de Marin Mălaicu-Hondrari. Acelaşi Marin Mălaicu-Hondrari a tradus, tot impecabil, un alt roman „cărămidă”, de peste 700 de pagini, al scriitoarei Dolores Redondo, apărut în urmă cu doi ani, cel pe care îl semnalăm astăzi.

Născută în 1969, la San Sabastian, Dolores Redondo Meira a studiat dreptul şi a publicat primul roman în 2009. A urmat o trilogie poliţistă a cărui acţiune se desfăşoară în Valea Baztan (de unde şi numele sub care e cunoscută trilogia); după cele trei romane s-au făcut filme, în 2017, 2019 şi 2020.

Scriu editorii: „Amaia Salazar, o tânără poliţistă din nordul Spaniei, este invitată la un training FBI în Quantico, Virginia. Bântuită de propriul trecut şi având deja la activ capturarea pe cont propriu a unui atacator în serie, Amaia nu este un cadet tipic. Agentul FBI Aloisius Dupree este bine informat în legătură cu abilităţile, cu intuiţia şi capacitatea ei de a înţelege răul demonic. Acum are nevoie de ajutorul ei în prinderea criminalului în serie supranumit de presă şi investigatori <<compozitorul>>, dar şi în rezolvarea unui caz mai vechi, care continuă să-l obsedeze.

Din New Jersey până în Oklahoma şi Texas, victimele compozitorului sunt familii întregi anihilate în contextul haosului pe care îl provoacă dezastrele naturale, iar corpurile lor sunt găsite printre ruine, întotdeauna aşezate cu capul spre nord. Dupree şi Amaia îi iau urma, iar aceasta îi conduce la New Orleans.

În oraşul devastat de uraganul Katrina, echipa formată din agenţi FBI şi poliţişti locali se confruntă cu dezastrul, cu tragedia umană şi cu incapacitatea autorităţilor de a răspunde unei catastrofe naturale fără precedent. Şi în tot acest timp, misticismul specific lumii mlaştinilor din Louisiana îşi găseşte corespondenţa în misticismul pădurii întunecate din Baztán, locul de baştină al Amaiei.”

Un roman obsedant, aproape cutremurător.

„Amatorii de thrillere cu tentă supranaturală vor savura cartea lui Dolores Redondo şi vor aştepta nerăbdători următorul titlu.“ - New York Journal of Books
„Un gen de carte mai sofisticat decât convenţionalul roman poliţist... Captivant, atractiv, bine documentat şi structurat, sobru, neobişnuit şi actual.“ El Periódico

Dolores Redondo – Partea de nord a inimii. Traducere din limba spaniolă de Marin Mălaicu-Hondrari. Editura Litera, colecţia Buzz Books. 735 pag

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici