O carte pe zi: „Pictorul de suflete” de Ildefonso Falcones

O carte pe zi: „Pictorul de suflete” de Ildefonso Falcones. Falcones evocă în mod magistral atmosfera unei epoci trecute. - Publishers Weekly.

166 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Pictorul de suflete” de Ildefonso Falcones

„Am încercat în acest roman să-i înfăţişez cititorului o perspectivă amplă asupra unui stil care a evoluat pe parcursul a trei decenii, cu arhitecţi şi meşteri de prestigiu care au fost artizanii a ceea ce admirăm astăzi, chiar dacă pe parcursul mai multor ani a fost un stil denigrat, criticat şi, uneori, distrus sau mutilat fatal.”

Falcones evocă în mod magistral atmosfera unei epoci trecute. - Publishers Weekly

Acţiunea romanului pe care îl semnalăm astăzi se petrec la Barcelona, la începutul secolului trecut, o epocă de enorme transformări, în toate doemniile. Dalmau Sala, fiul unui anarhist, este un tânăr pictor a cărui viaţă se împarte între două lumi. Pe de-o parte, se află familia lui ăi femeia iubită, Emma, susţinători convinşi ai luptei împotriva inegalităţilor sociale. Pe de altă parte, munca sa în atelierul ceramistului don Manuel Bello, colecţionar de artă, care îl aduce faţă în faţă cu un mediu în care domneşte inovaţia creativă. Este epoca apariţiei arhitecturii lui Gaudi. Un roman fascinant, o poveste de dragoste puternică, pasiune pentru artă, revolte sociale şi răzbunări într-o Barcelonă modernistă, care trăieşte zilele unor mari mişcări sociale. Mizeria în care trăiesc cei defavorizată de soartă contrastează puetrnic cu opulenţa elegantă a marilor artere pe care încep să se înalţe deja clădiri unice.

Mentorul eroului este un burghez conservator cu credinţe catolioce de nezdruncinat.

Ildefonso Falcones, câştigător a numeroase premii pentru romanele sale, trăieşte la Barcelona. Romanul sau de debut, „Catedrala Mării”, semnalat de noi în această rubrică, a avut succes în întreaga lume şi a fost ecranizat. Cu Pictorul de suflete se reconfirmă ca un maestru al ficţiunii istorice. Şi mai ales demonstrează că e cel mai bun scriitor spaniol contemporan de romane istorice.

„Cu Pictorul de sufiete, Ildefonso Falcones spune povestea impresionantă a unei perioade de transformări, oferind în acelaşi timp cititorilor o intrigă palpitantă, în care dragostea, pasiunea pentru artă, lupta pentru idealurile înalte şi răzbunarea sunt descrise cu maiestrie pentru a recrea imaginea luminoasă şi colorată a oraşului Barcelona de altadată.” - Penguin Random House

Ildefonso Falcones – Pictorul de suflete. Editura RAO. 681 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici