O carte pe zi: „Porunceşte-mi” de Geneva Lee

„Un deliciu la fiecare pagina, un roman păcătos şi absolut încântător! Geneva Lee este o adevărată maestră când vine vorba de romane dramatice, tulburătoare şi de a imagina eroi despre care nu te saturi să citeşti.” - New York Times

270 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Porunceşte-mi” de Geneva Lee

O carte pe zi: „Porunceşte-mi” de Geneva Lee

De secole ne-am obişnuit aşa, generaţie după generaţie: fetiţele se imaginează prinţese (şi sunt considerate de părinţii lor, de regulă, prinţese), iar când devin adolescente se închipuie îndrăgostite de un prinţ, care le aşează lumea la picioare. Fireşte, realitatea e mult prea dezamăgitoare şi uneori de-a dreptul dură pentru ele. Dar ce-ar fi să imaginăm în continuare asemenea poveşti? O face Geneva Lee, cu o saga „În lumea sângelui albastru” (Royal saga, în original). A scris din această serie, în ultimul deceniu, 12 cărţi – le redăm titlul original, în engleză, pentru a vă imagina similitudinile: Command Me, Conquer Me, Crown Me, Crave Me, Covet Me, Capture Me, Complete Me, Cross Me, Claim Me, Consume Me, Breathe Me, Break Me. Două dintre aceste cărţi au apărut şi în româneşte, pe prima o semnalăm astăzi (”Command Me”).

Geneva Lee, pe numele complet Geneva Lee Albin, trăieşte la New York a publicat aproape treizeci de romane, iar seria Royal saga s-a vândut în peste două milioane de exemplare. E celebră pentru subiectele ei „fără jenă” şi personajele dezinvolte în limbaj şi comportament.

Romanul de faţă, ca şi întreaga serie are un subiect uşurel – o fată oarecare, însă inteligentă, cu studii şi avere suficientă încât să nu tânjească după oameni cu bani, cade în mrejele unui prinţ (şi eventual urmaş la tronul Angliei) care face orice îi trece prin cap cu ea, în primul rând din punct de vedere sexual. Din acest punct de vedere, personajele n-au cine ştie ce complexităţi, conexiunea dintre ele este în primul rând sexuală, iar scenele de acest fel sunt practic la tot pasul, în fiecare capitol. Adevărată obsesie, personaje care practică amorul ca iepurii (cum s-a exprimat o cititoare pe Facebook - şi faptul acesta poate şi explică numărul mare de cititori...). Pe de altă parte, îmi închipui – sper să greşesc – că toate cărţile seriei sunt scrise după o reţetă, şi cam aceleaşi luxcruri se petrec în fiecare: petreceri anodine şi mult, foarte mult sex. Dar pentru orice gen de carte există cititori!

Iată ce scriu editorii, preluând vorbele eroinei: „Un bărbat care are lumea la picioare îmi fură un sărut.. Am fost şocată atunci când m-a sărutat. Era un străin, totuşi îmi părea atât de cunoscut. Abia când mi-am văzut fotografia pe coperta unei reviste de scandal mi-am dat seama că ştiam cine era. Prinţul Alexander de Cambridge. Băiatul rău din familia regală. Moştenitorul exilat al tronului. El nu este nici pe departe vreun prinţ fermecător. Este autoritar. Pretenţios. Periculos. Iar eu nu-l pot refuza. Alexander mă avertizează să mă ţin departe de el – că presa şi familia lui mă vor distruge. Ar trebui să fug, dar nu o pot face. Avem amândoi secrete – secrete care ne-ar putea îndepărta unul de celălalt sau ne-ar putea apropia. Iar când paparazzi vor scoate la iveală aceste secrete, eu va trebui să decid cât de mult mă voi supune lui. Ultimul lucru la care m-am aşteptat era să mă îndrăgostesc de el, mai ales că el nu va putea niciodată să mă iubească…”

„Captivant, emoţionant şi cât se poate de sexy!“ - USA Today

Geneva Lee – Porunceşte-mi. Traducere din limba engleză de Anca Marin. Editura Litera, colecţia Moon light. 319 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
cronică

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici