O carte pe zi: „Rendez-vous la Happy Hour” de Stelian Ţurlea

„de unde naiba le tot scoţi, omule? o să fiu întrebat, de parcă toţi curioşii n-ar trăi în aceeaşi lume cu mine”

155 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Rendez-vous la Happy Hour” de Stelian Ţurlea

O carte pe zi: „Rendez-vous la Happy Hour” de Stelian Ţurlea

Un nou roman de Stelian Ţurlea, subintitulat „puzzle poliţist”.

Mai ţineţi minte că nu o dată, ci de mai multe ori, bucureştenii s-au trezit într-o atmosferă îmbâcsită, poluată, aerul era irespirabil, la marginea oraşului ploua cu funingine? Cineva arsese deşeuri toxice aduse de pe alte meleaguri. Altcineva se implicase în aducerea lor pentru câştigurile fabuloase. Poliţia investighează, fără prea mare zel. Iar un ziarist scormone după adevăr, descoperă reţele de traficanţi, încrengături între afacerişti dubioşi şi oameni politici, izbucneşte scandalul.

Personaje pe care le cunoaşteţi din precedente romane, inspectorul Victor Stamate şi adjunctul său Petruş, dar şi ziaristul Sorin Năstase revin în scenă să facă lumină.
Jana Balacciu Matei scrie, pe coperta a patra a cărţii:

„Obsesii mai vechi şi ameninţări prezente, dialoguri (multe, şi de o prospeţime lingvistică încântătoare), confesiuni niciodată terminate, personaje mai vechi (nu puteau lipsi hârşitul şi tot mai sătulul de toate bătrân poliţist Stamate şi discipolul lui, Petruş). Poveşti de dragoste sfârşite, deloc surprinzător, în ură şi dorinţă de răzbunare, altele, surprinzătoare, doar sugerate, utile în demascarea răului. O lume cu femei frumoase şi inteligente devenite creiere de bandă, ciripitori care vorbesc (cât se cuvine) nu pentru bani, doar fiindcă până şi ei s-au săturat de propria lume, milioane de euro adunate din fier vechi (la propriu şi la figurat) etc..

Multiple piese ale unei trame care se succed dezordonat, într-un ritm sacadat, în capitole scurte sfârşite în tensiune.
Parcă-şi spun, unii – <<Înnebuneşte-i>>, alţii – <<Eşti pe cont propriu>> sau – <<Un plan atât de bine pus la punct>>..., parcă acest puzzle se adaugă volumelor anterioare ale lui Stelian Ţurlea, ca o nouă piesă într-un puzzle mai mare, refăcut (se putea altfel, în lumea noastră?) de un ziarist.”

Cu acest roman, autorul încheie seria de romane poliţiste începute în urmă cu mai bine de zece ani, în care s-au perindat răufăcători, femei şi bărbaţi, poliţişti şi fireşte jurnalisti. Majoritatea cărţilor din acest ciclu a apărut la Editura Crime Scene Press.

Stelian Ţurlea este autor a treizeci de romane, un volum de povestiri, unul de memorii, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şapte albume.


Stelian Ţurlea – Rendez-vous la Happy Hour - puzzle poliţist – Crime Scene Press. 128 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici