O carte pe zi: „Specialistul în gelozie” de Jo Nesbø

„Povestirile din această colecţie impresionantă a lui Nesbø împletesc suspansul şi tensiunea cu personaje creionate cu claritate. Fanii lui Frederick Forsyth vor fi încântaţi”, Publishers Weekly.

87 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Specialistul în gelozie” de Jo Nesbø

O carte pe zi: „Specialistul în gelozie” de Jo Nesbø

Jo Nesbø (născut în 1960) este unul dintre cei mai apreciaţi autori de romane poliţiste din întreaga lume. Cărţile lui au fost traduse în 50 de limbi, s au vândut în peste 50 de milioane de exemplare, iar multe au fost ecranizate. La Editura Trei au apărut treisprezece traduceri, între care şi opt din seria celebră Harry Hole.

Iată că faimosul scriitor ne copleşeşte acum cu o surprinzătoare culegere de povestiri, adevărată încântare. Sunt şapte povestiri (Londra, Specialistul în gelozie, Coada, Gunoi, Mărturisirea, Odd, Cercelul) în care suspansul e la el acasă, iar măiestria de a crea mister şi răsturnări de situaţie e dusă la cele mai înalte cote.

Scriu editorii: „Faimos pentru caracterizările abile, suspansul care-ţi dă fiori şi întorsăturile de situaţie şocante, Jo Nesbø îşi duce cititorii într-un periplu printre minţi pervertite şi inimi răzbunătoare.
Un poliţist care poate să adulmece gelozia este pe urmele unui bărbat bănuit că şi-a ucis fratele geamăn; un tată îndurerat trebuie să hotărască dacă răzbunarea îşi are locul într-o nouă ordine mondială, după ce o pandemie a adus societatea în pragul prăbuşirii; un gunoier mahmur încearcă să pună cap la cap ce s-a petrecut în noaptea precedentă; un asasin plătit intră într-un joc periculos pentru supravieţuire cu cel mai mare adversar; şi o conexiune electrică spontană între pasagerii unui zbor spre Londra poate da naştere unor poveşti de dragoste sau unor lucruri sinistre”.

„Nesbø este cel mai mare scriitor contemporan de thriller”, New York Times.

Jo Nesbø – Specialistul în gelozie şi alte povestiri. Traducere din limba norvegiană de Ivona Berceanu. Editura Trei, colecţia Fiction Connection, crime. 287 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici