O carte pe zi: „Te voi ucide zâmbind” de Vera Kurian

Un roman care a fost desmenat de „New York Times” cel mai bun thriller din 2021 şi a fost nominalizat la Premiul Edgar pentru cel mai bun roman al anului.

241 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Te voi ucide zâmbind” de Vera Kurian

O carte pe zi: „Te voi ucide zâmbind” de Vera Kurian

Un thriller psihologic foarte bine construit şi foarte modern, eroii fiind un grup de stundeţi ai unei universităţi americare din Washington.

Chloe, eroina principală nu are decât optsprezece ani, un IQ de 135, inteligenţa îi e dublată de un farmec excepţional, e frumoasă, dar psihopată. E rece şi calculată. Nu înseamnă că este automat şi o criminală, dar scopul ei, în momentul începerii romanului, este să-l ucidă pe Will Bachman, care a violat-o pe când ea avea 12 ani, a filmat evenimentul, l-a păstrat în telefon şi oricând poate distribui filmuleţul pe reţelele de socializare, distrugându-i fetei viitorul. Cloe îşi planifică minuţios fiecare acţiune, nu lasă nimic la întâmplare. Nimic nu pare s-o oprească. Nici chiar atunci când doi din grupul din care face parte sunt asasinaţi şi descoperă că ea însăşi a devenit ţintă a unui asasin din umbră care s-ar părea că imită un asasin în serie prins în urmă cu douăzeci de ani, condamnat şi executat.

Toate se petrec la universitatea Adams, din Washington, unde un profesor a organizat un grup de psihopatie, oferindu-le chiar burse celor care participă la panelul său, toţi tineri atinşi de psihopatie, adică tineri care au avut la un moment dat în scurta lor viaţă probleme de comportament, de adaptare şi chiar probleme cu legea. Panelul cuprinde şase studenţi care nu se ştiu între ei, iar profesorul vrea să demonstreze că prihopaţii nu sunt criminali periculoşi. Studenţii primesc burse în schimbul acceptării participării la programul care cuprinde o serie de teste periodice. Când în campus apare un asasin, Cloe e încântată să poată pune pe seama acestuia moartea celui pe care îl urăşte. Îşi face prieteni, îi descoperă pe ceilalţi membri ai panelului, dar nu poate avea încredere în niciunul, un psihopat nu poate avea încredere în alt psihopat.

Scriu editorii: „Un thriller compulsiv scris de o autoare tânără – o voce proaspătă, cu un stil complet neobişnuit –, o ficţiune captivantă al cărei mister este dezvăluit abia în ultimele pagini. Cum numeşti o cameră plină de psihopaţi? În acest roman, ne îndreptăm spre Ziua 60, când Chloe Sevré îşi va dezvălui planurile diabolice.”

O poveste bine construită şi condusă.

Vera Kurian este o tânără cu un doctorat în psihologie socială care i-a permis să studieze relaţiile umane. Acesta este prima ei carte.

Vera Kurian – Te voi ucide zâmbind. Traducere din limba engleză de Mihaela Neacşu. Editura RAO. 367 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici