O carte pe zi: „Trăiesc a doua oară”, de Sharon Stone

„Am vrut să scap de sărăcie şi de faptul că femeile nu puteau vorbi. Am vrut să scap de visurile despre care nici măcar nu puteam vorbi fără să fiu batjocorită. Am vrut să pot spune ce gândesc şi să ştiu că cineva înţelege la ce mă refer, înţelege ce vorbesc cu adevărat”.

271 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Trăiesc a doua oară”, de Sharon Stone

O carte pe zi: „Trăiesc a doua oară”, de Sharon Stone

„Am vrut să scap de sărăcie şi de faptul că femeile nu puteau vorbi. Am vrut să scap de visurile despre care nici măcar nu puteam vorbi fără să fiu batjocorită. Am vrut să pot spune ce gândesc şi să ştiu că cineva înţelege la ce mă refer, înţelege ce vorbesc cu adevărat. Nu voiam să fiu mereu ultima aleasă, excentrică, fata diferită. Ceea ce îmi doream era un loc în care să fiu acceptată. Îmi doream o lume în care o femeie să fie acceptată în mod egal şi corect”.

Sharon Stone este în mod cert una dintre marile actriţe ale celei de-a doua jumătăţi a secolului trecut. S-a născut într-un oraşel de provincie, avea două surori şi un frate; în 1977 a plecat la New York să devină fotomodel. După câţiva ani şi-a început cariera de actriţă, cu un prim rol într-un film regizat de Woody Allen; au urmat alte filme, între care celebrul „Total Recall” în care joacă alături de Arnold Schwarzenegger; a devenit celebră pe plan internaţional în 1992 prin filmul thriller „Instinct primar” (Basic Instinct), pentru care este nominalizată la premiul Globul de Aur. Pentru rolul jucat în filmul „Casino” este premiată cu Globul de Aur şi este nominalizată pentru premiul Oscar. Pentru rolurile jucate în filmele „The Mighty” şi „The Muse”, va fi nominalizată din nou pentru premiul Globul de Aur. După 2000, în paralel cu filmele, s-a angajat într-o mulţime de campanii umanitare. A avut o viaţă agitată, mai multe căsătorii, mai multe avorturi spontane din cauza unei boli autoimune şi a endometriozei şi nu a putut avea copii biologici; a adoptat trei băieţi.

În 2001, a suferit un accident vascular cerebral masiv, fiind la un pas de moarte. În cartea pe care o semnalăm astăzi, povesteşte cum şi-a revenit miraculos, mai ales cu ajutorul meditaţiei, dar şi o mulţime de amănunte din viaţa şi cariera ei. O carte confesiune, adresată îndeosebi femeilor din întrega lume, cerându-le să se trezească şi să lupte pentru drepturile lor.

„De-a lungul acestor pagini intime, la fel de sincere ca o conversaţie personală – scriu editorii -, Stone vorbeşte despre rolurile sale esenţiale, despre prieteniile care i-au schimbat viaţa, despre cele mai mari dezamăgiri şi realizările ei cu adevărat importante. Dezvăluie cum a trecut de la o copilărie plină de traume şi violenţă la o carieră într-o industrie care, în multe privinţe, a fost ecoul aceloraşi agresiuni, sub paravanul banilor şi al farmecului. Descrie puterea şi sensul pe care le-a găsit în copiii ei, în acţiunile de ajutorare şi cum a luptat pentru a-şi găsi nu doar adevărul interior, ci şi dragostea familiei”.

„O carte minunată a unei femei care a marcat arta filmului. O carte în care Stone este „neobişnuit de sinceră cu viaţa, faima şi traumele ei” („The New Yorker”).

Sharon Stone – Trăiesc a doua oară. Traducere din engleză de Alexandra Borş. Editura Curtea Veche. 324 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici