O chitară ruptă de Kurt Cobain în timpul unui concert, scoasă la vânzare cu 80.000 de dolari

La 30 de ani de la moartea solistului Nirvana, o chitară Fender Stratocaster, semnată de toţi cei trei membri ai trupei, va fi scoasă la licitaţie în cadrul unei vânzări care va avea loc între 19 şi 21 mai.

186 afișări
Imaginea articolului O chitară ruptă de Kurt Cobain în timpul unui concert, scoasă la vânzare cu 80.000 de dolari

O chitară ruptă de Kurt Cobain în timpul unui concert, scoasă la vânzare cu 80.000 de dolari

O chitară distrusă pe scenă de idolul rock Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, va fi scoasă la licitaţie la sfârşitul lunii mai în SUA. Instrumentul negru deteriorat, un Fender Stratocaster, a fost reasamblat, dar nu mai poate fi folosit pentru a fi cântat, potrivit lui Kody Frederick de la Julien's Auctions.

Chitara a fost semnată de cei trei membri ai Nirvana, o trupă legendară cu hituri atemporale precum Smells Like Teen Spirit şi Come As You Are. La vremea respectivă, aceştia erau în plină ascensiune, scrie Le Figaro

Casa de licitaţii crede că se va vinde cu 80.000 de dolari. Crăpăturile provocate de Kurt Cobain când a spart chitara sunt încă vizibile, a declarat Kody Frederick pentru AFP. "Când era pe scenă, când cânta, Kurt Cobain era o maşină. Era furios şi se simţea asta. Mai ales în modul în care îşi trata instrumentele. Într-un fel, această chitară "deteriorată" a unui "muzician neliniştit" reprezintă acea "perioadă crudă şi furtunoasă din istoria muzicii".

Cu sunetele sale grunge, Nirvana a cucerit inimile tinerilor de la sfârşitul anilor 1980, oferindu-le imnuri ale deziluziei post-adolescenţei şi dând rockului un nou suflu de viaţă.

Kurt Cobain, cântăreţul şi chitaristul cu părul blond, a fost propulsat în top. Poate prea sus pentru acest om, care se lupta cu dependenţa şi depresia şi avea o relaţie complexă cu soţia sa, cântăreaţa Courtney Love. S-a sinucis în aprilie 1994, la vârsta de 27 de ani. La aproape 30 de ani de la moartea sa, amprenta pe care a lăsat-o asupra muzicii rock şi în minţile a generaţii de adolescenţi şi tineri adulţi rămâne vizibilă.

Licitaţia, care va avea loc la Julien's Auctions din New York în perioada 19-21 mai, include, de asemenea, o listă de melodii scrisă de mână de Kurt Cobain pentru un concert susţinut în Seattle în aprilie 1991, care se aşteaptă să ajungă la 6.000 de dolari.

Pe scenă, în acea seară, Nirvana a interpretat o versiune a piesei Smells Like Teen Spirit, cu câteva luni înainte de lansarea piesei şi a albumului Nevermind, albumul de referinţă al trupei care s-a vândut în peste 30 de milioane de exemplare. Vânzarea include, de asemenea, obiecte legate de Eddie Van Halen, Elvis Presley şi Freddie Mercury.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici