"O familie", de Emanuel Pârvu, desemnat câştigător de juriul de la Bucureşti la Betting on Shorts

Scurtmetrajul "O familie", de Emanuel Pârvu, a fost desemnat câştigător de juriul de la Bucureşti la festivalul Betting on Shorts (BoSs), derulat sâmbătă noapte, la The Ark, în prezenţa a circa 200 de persoane, dar şi în alte zece oraşe din Europa simultan.

156 afișări
Imaginea articolului "O familie", de Emanuel Pârvu, desemnat câştigător de juriul de la Bucureşti la Betting on Shorts

"O familie", de Emanuel Pârvu, desemnat câştigător de juriul de la Bucureşti la Betting on Shorts (Imagine: Mediafax Foto)

Juriul de la Bucureşti, format din Irina-Margareta Nistor, Adrian Sitaru şi Florin Piersic Jr., a desemnat drept câştigător filmul românesc din competiţie - "O familie", de Emanuel Pârvu, regizorul fiind de asemenea prezent la eveniment, alături de actriţa Laura Vasiliu, care joacă în această peliculă.

Filmul este o comedie ce prezintă o familie la aniversarea unui membru mai în vârstă, ocazie cu care este anunţată şi o nuntă.

Marele câştigător al Betting on Shorts, votat de patru jurii locale - Londra, Stockholm, Salonic şi Maribor -, a fost filmul "Memotech", un scurtmetraj experimental din Insulele Feroe, semnat de Marianna Mørkøre & Rannvá Káradóttir.

În total, au fost proiectate 12 scurtmetraje, publicul având ocazia să parieze, înaintea proiecţiei, pe baza vizionării trailerelor, pe filmul pe care l-au considerat viitorul câştigător.

În urma jurizării şi centralizării rezultatelor din toate oraşele participante, pentru a desemna şi un câştigător final, au fost premiate, prin extragere, cinci persoane care au pariat pe câştigătorul local şi alte cinci care au pariat pe marele câştigător Betting on Shorts. Cei zece câştigători au primit premii oferite de Institutul Cultural Român - organizatorul Betting on Shorts la Bucureşti, DaKino şi UCIN.

Tema ediţiei de anul acesta a festivalului Betting on Shorts, a doua ce are loc şi la Bucureşti, a fost "Control".

Au fost prezentate filme experimentale, artistice, narative, documentare şi animaţii.

De asemenea, înainte de anunţarea câştigătorilor, au mai fost proiectate pentru publicul de la The Ark scurtmetrajele "Valuri", de Adrian Sitaru, şi "Veneţia", în regia lui Florin Piersic Jr.

Betting on Shorts (BoSs) este un festival competitiv de scurtmetraje care se desfăşoară anual, simultan, în Atena, Barcelona, Bucureşti, Londra, Maribor, Napoli, Novi Sad, Poznan, Stockholm, Salonic şi Wiesbaden.

Prima ediţie a BoSs a avut loc în 2005, sub forma unei competiţii anuale de scurtmetraje organizate de Institutul de Arte Contemporane din Londra. "Playtime", "Vacancy" şi "Mad or bad" au fost temele primelor trei ediţii, iar "Money! Money! Money!" a fost aleasă drept temă reprezentativă pentru ediţia din 2008, desfăşurată în premieră şi la Bucureşti, la sediul Institutului Cultural Român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici