"O scrisoare pierdută", în premieră, la Teatrul Bulandra

Teatrul Bulandra prezintă, în premieră, în 30 şi 31 ianuarie, la Sala Toma Caragiu, spectacolul "O scrisore pierdută", în regia lui Doru Ana, după textul lui Ion Luca Caragiale, piesa cu cea mai puternică încărcătură politică scrisă vreodată în literatura română.

36 afișări
Imaginea articolului "O scrisoare pierdută", în premieră, la Teatrul Bulandra

"O scrisoare pierdută", în premieră, la Teatrul Bulandra

În rolurile personajelor lui Caragiale - arhetipuri care vor dăinui cât timp va dăinui politicul - apar Şerban Pavlu, Doru Ana, Daniela Nane, Marius Florea Vizante, Niculae Urs, Adrian Ciobanu, Vlad Zamfirescu, Gheorghe Ifrim şi Cosmin Constantin Natanticu.

"Corupţia manifestată în toate formele ei a însoţit omul politic român de la o mie opt sute şi ceva şi până la două mii şi ceva. Niciodată, o clasă politică aflată vremelnic în fruntea acestei ţări n-a avut curajul să se recunoască în atitudinile celor de pe scenă, întotdeauna fiind convinşi că este vorba despre alţii. Ţara aceasta e România, din spectacolele contemporane lui Caragiale: o Românie-teatru. E multă durere sub glumele lui Caragiale", transmite teatrul..

"O scrisoare pierdută" va fi jucat pe 26 şi 27 ianuarie, în avanpremieră, şi pe 30 şi 31 ianuarie, în premieră.

Piesa a fost scrisă de Ion Luca Caragiale în 1884 şi a fost jucată, în premieră, în acelaşi an, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici