"Odiseea Dunării" se încheie la Teatrul Nottara

Teatrul Nottara va organiza, vineri, o dezbatere despre diversitatea culturală, moderată de Richard Martin, preşedintele Institutului Internaţional de Teatru Mediteraneean (IITM), şi un concert al Orchestrei Internaţionale dirijate de Cuco Perez, evenimentele finalizând proiectul "Odyssée du Danube."

2 afișări
Imaginea articolului "Odiseea Dunării" se încheie la Teatrul Nottara

"Odiseea Dunării" se încheie la Teatrul Nottara

Teatrul Nottara, membru al IITM, participă, în perioada 1-14 septembrie, la un periplu cultural danubian, în cadrul proiectului internaţional "Odyssée du Danube"/ "Odiseea Dunării". Manifestarea continuă călătorii similare din 2001 şi 2003, desfăşurate pe Marea Mediterană şi Marea Neagră.

În acest an, evenimentul marchează aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană. Actori, muzicieni, poeţi şi dansatori, printre care Maia Morgenstern şi Virgil Ogăşanu, s-au îmbarcat pe vapor la Viena, pe 1 septembrie, şi vor ajunge la Bucureşti la 14 septembrie.

Punctul terminus al Odiseei va fi vineri, la Teatrul Nottara, unde, la Sala George Constantin, va avea loc o dezbatere pe tema diversităţii culturale, moderată de Richard Martin, preşedinte al IITM Franţa, după cum a anunţat Teatrul.

Dezbaterea va fi urmată, la Sala Horia Lovinescu, de un concert susţinut de Orchestra Internaţională dirijată de Cuco Perez, ce reuneşte artişti din 13 ţari (Spania, Italia, Franţa, Austria, Algeria, Maroc, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Albania, România), şi de spectacolul Ritmuri.

Montarea pleacă de la o selecţie de texte realizată de cercetătorii Institutului de Folclor şi are ca tematică cele mai importante momente ale ciclului vieţii: naştere, căsătorie, moarte, reflectate în tradiţiile româneşti. Spectacolul, care se bazează pe ritualuri, tehnici de teatru popular şi texte muzicale autentice legate de aceste evenimente, are un impact vizual pregnant, fiind accesibil spectatorilor diferitelor culturi europene.

De-a lungul itinerariului dunărean, în afară de România, au fost programate escale şi în Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia, Bulgaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici