Papa Francisc a permis în premieră unui ansamblu coral să înregistreze un album în Capela Sixtină

Papa Francisc a permis pentru prima dată în istoria Vaticanului ca un ansamblu coral să înregistreze un album, integral, în Capela Sixtină din Palatul Apostolic, informează contactmusic.com.

190 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a permis în premieră unui ansamblu coral să înregistreze un album în Capela Sixtină

Papa Francisc a permis în premieră unui ansamblu coral să înregistreze un album în Capela Sixtină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conducătorul Bisericii Catolice a oferit oficialilor de la Deutsche Grammophon o permisiune specială, pentru ca aceştia să înregistreze, în premieră mondială, în Capela Sixtină, celebra capelă a Palatului Apostolic din Vatican, cu ajutorul Corului Capelei Sixtine, un album cu versiunea originală a psalmului "Miserere" compus în jurul anului 1630 de italianul Gregorio Allegri.

Albumul, care se va intitula "Cantate Domino", va fi lansat la sfârşitul lunii septembrie şi va include, de asemenea, câteva fragmente muzicale compuse în timpul Renaşterii.

Papa Francisc va primi prima copie a albumului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici