Papa Francisc este foarte popular în rândul catolicilor americani

Papa Francisc, abia ales, se bucură deja de opinia favorabilă a 84% dintre catolicii din Statele Unite relevă un sondaj al Institutului de cercetare Pew publicat miercuri.

278 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc este foarte popular în rândul catolicilor americani

Papa Francisc este foarte popular în rândul catolicilor americani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Papa "Francisc este văzut mult mai favorabil de către catolicii americani decât era Benedict al XVI-lea în prima parte a pontificatului său", subliniază studiul.

Aproximativ 67% dintre catolicii americani îl percepeau pozitiv pe Papa Benedict al XVI-lea după trei luni de la începutul pontificatului său, în aprilie 2005, faţă de 90% în cazul predecesorului său, Ioan Paul al II-lea, precizează Pew.

Institutul a contactat telefonic, pentru realizarea anchetei, 1.001 de adulţi americani, în perioada 28-31 martie, imediat după alegerea Papei Francisc, pe 13 martie. Dintre participanţi, 193 erau catolici.

Sondajul arată totodată că 57% dintre toate persoanele intervievate au o opinie favorabilă faţă de noul Papă, în timp ce 29% nu au o părere. Aproximativ 14% îi sunt defavorabili.

Aproape unul dintre patru americani se identifică drept catolic, Statele Unite fiind cea mai catolică dintre ţările industrializate, deşi unele persoane se delimitează de poziţia Bisericii Catolice cu privire la avort sau căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Sondajul Pew are o marjă de eroare de plus sau minus 3,7 puncte procentuale pentru ansamblul participanţilor şi de 8,5 puncte procentuale pentru micul grup de catolici intervievaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici