PAŞTE 2016: Weekend Luminat între Artă Religioasă, animaţii şi 1 mai cooperatist

În weekendul Luminat, prelungit până pe 2 mai, în Bucureşti vor fi sumedenie de întâmplări. În tihnă,după un ou ciocnit şi revărsare de lumină îndumnezeită, puteţi merge să vizitaţi expoziţia de Artă Religioasă sau Bricabrac-ul Dada. Cărtureştii au târg de Paşte online.Luni, rulează animaţii la Mall.

309 afișări
Imaginea articolului PAŞTE 2016: Weekend Luminat între Artă Religioasă, animaţii şi 1 mai cooperatist

PAŞTE 2016: Weekend Luminat între Artă Religioasă, animaţii şi 1 mai cooperatist

VINERI

Ipostaze ale Sacrului, "Patimi întru Bucurie" şi "Paşi spre Lumină" la Anuala de Artă Religioasă şi Restaurare 2016: Se va petrece la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti". Expoziţia poate fi vizitată între 10:00 şi 18:00, la Sala H.H.Stahl şi Sala Foaier. Iaca link despre expoziţie, pentru creştinii mireni care vor să-şi clătească privirea cu lumina din tuşele picturilor bisericeşti.

DADA.ro: Dadaiştii Victor Brauner, B. Fundoianu, Marcel Iancu, Paul Păun, Tristan Tzara, Ion Vinea la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, la etajul 2. În afara expoziţiei de relicve ultramoderne DADA, extrase din "catacombele" spectrale ale arhivelor muzeale, avem şi platformă DADA. Platforma Dada-DATa.net.RO a fost lansată, însă aventura DADA continuă : colaj, fotomontaj, carambolaj. Iată un link care vă dezvăluie un desen figurativ Dada, de Paul Păun, denumit "Lovaj": 

SÂMBĂTĂ

1 Mai Cooperativist, la noul bar Macaz din Bucureşti, de la 19:00: "Sâmbătă, ne adunăm la o discuţie despre cooperative, economie socială şi forme de asociere economică non-exploatative. Cum ne putem asocia ca muncitoare şi muncitori astfel încât să nu reproducem ierarhiile şi exploatarea tipice capitalismului? Legislaţia nu ne ajută prea mult: grupurile ce încearcă o organizare a muncii sub forma unei cooperative întâmpină diverse dificultăţi, iar economia socială e un cuţit cu două tăişuri. Am invitat câţiva prieteni ce fac parte din cooperative şi care ştiu cu ce se mănâncă economia socială să ne povestească din experienţele lor. Pagina event-ului.

Târgul Cărtureştilor de Paşte...online: "Primăvara cu iz de Paşte de la noi din raft începe pe 20 aprilie şi ţine până pe 2 mai. Şi pentru ca bucuria să fie deplină, articolele din selecţie au o reducere de până la 50%, exclusiv pe carturesti.ro Să aveţi sărbători tihnite!", zic Cărtureştii.

Concert în care descoperi cât de Şui sunt încă Paparudele: În Oraşul cu Chef de Viaţă cântă Şuie Paparude la Berăria H, de la 21:30. Pagina event-ului.

Peisaje Temporare (Temporary Landscapes), expoziţie la MNAC: "Îmi place să consider aceste peisaje ca pe nişte ready-made-uri, reinterpretate în fotografie, cu o referire îndepărtată la Land Art. Am fost atras de frumuseţea distopică a acestora, însă, aşa cum Reyner Banham evidenţiază, ironia este că frumuseţea însăşi este un produs al ambiţiei neglijente a omului.", spune artistul expozant Bogdan Bordeianu.

DUMINICĂ

"MP3, rum, humus & whine" la Manasia Hub, de la 14:00: Zic şefii de la Manasia că după o oră de jelit, văicăreli şi lamentaţii cum că ratăm şi anul ãsta 1 Mai la mare, la Manasia se face chef. Apoi se trece la grãtar. Apoi oamenii se vor mişca cu talent pe ce se aude: surf rock, balearice, groovãreli, world music, evergreenuri de plajă şi ce le mai trece prin cap celor doi lăutari care s-au nimerit să pice pe turã. Pagina event-ului.

1 Mai Cooperativist, la noul bar Macaz, de la 22:00: Se proiectează MAQUILAPOLIS (oraşul fabricilor), un documentar de Vicky Funari şi Sergio De La Torre. Filmul urmăreşte povestea unor muncitoare din fabricile aflate în zona liberă de schimb a Tijuanei californiene, la graniţa dintre SUA şi Mexic. Acestea lucrează în condiţii grele de exploatare pentru a produce componente electronice. O parte dintre acestea au iniţiative pentru a denunţa abuzurile îndurate. Ele sunt şi cele prin ochii cărora este spusă istoria unei rezistenţe de la margini, muncitoarele fiind implicate în toate etapele realizării documentarului.

LUNI

Animaţii Cool care rulează în Cinematografele din Mall în Bucureşti:

"Cartea junglei / The Jungle Book": Aventura live-action a lui Mowgli, copilul care a fost crescut de o familie de lupi, începe atunci când înfricoşătorul tigru Shere Khan promite să elimine din junglă orice ameninţare "umană". Mowgli trebuie să părăsească singurul cămin pe care l-a avut vreodată până atunci, adăpostul lupilor. Dar băiatul va primi de-a lungul peripeţiilor sale sfaturi de la mentorul său, pantera Bagheera (vocea este a actorului Ben Kingsley), seriosă şi conservatoare, şi de la ursul nonconformist Baloo (Bill Murray). Mowgli va întâlni creaturi viclene în junglă, de pildă Kaa (cu vocea actriţei Scarlett Johansson), pitonul cu glas seducător şi privire hipnotică

"Zootropolis/ Zootopia": Animaţia prezintă peripeţii din oraşul mamiferelor unde animalele trăiesc, năzuiesc şi se îmbogăţesc, de la cel mai masiv elefant până la minuscula viespe. Când Judy Hopps devine primul iepure recrutat în poliţie, se prinde extrem de iute cât de greu este să menţii stabilitatea şi ordinea în oraş. Pentru că-şi doreşte să se afirme, Judy încearcă să rezolve un caz misterios. Din păcate, va trebui să se ocupe de anchetă împreună cu Nick Wilde, o vulpe vicleană ce-i încurcă treburile.

"Kung Fu Panda 3": Atunci când tatăl dispărut al ursului panda Po reapare subit, cei doi se îndreaptă spre un "paradis al urşilor panda" unde vor întâlni tot soiul de personaje voioase. Dar în momentul în care un ticălos cu puteri supranaturale începe să "baleieze" prin China, învingându-i pe toţi maeştri kung fu, Po trebuie să-i instruiască pe locuitorii unui sătuc de urşi veseli şi neîndemânatici să lupte împotriva unei bande înverşunate de panda ce practică măiestrit tehnica Kung Fu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici