Pelicule româneşti, la Zilele Filmului European de la Praga

Filmele "California Dreamin'" de Cristian Nemescu, "Legături bolnăvicioase" de Tudor Giurgiu şi "Îngerul necesar" de Gheorghe Preda vor fi proiectate la Praga, în cadrul Zilelor Filmului European, o manifestare dedicată producţiilor europene contemporane, potrivit site-ului evenimentului.

11 afișări
Imaginea articolului Pelicule româneşti, la Zilele Filmului European de la Praga

"California Dreamin' (Nesfârşit)", în regia regretatului Cristian Nemescu

Aflat la a 15-a ediţie, Zilele Filmului European este un festival dedicat filmelor europene contemporane, în special celor din ţările Uniunii Europene.

În cadrul manifestării vor fi proiectate 40 de filme, România fiind reprezentată de patru pelicule.

Astfel, pe 18 aprilie, la cinematograful Světozor, va avea loc o proiecţie a filmului "Îngerul necesar" de Gheorghe Preda, în timp ce, pe 22 aprilie, la acelaşi cinematograf, va rula filmul lui Tudor Giurgiu "Legături bolnăvicioase".

"California Dreamin' (Nesfârşit)" de Cristian Nemescu va avea două proiecţii în cadrul Zilelor Filmului European, pe 24 aprilie, la cinemtograful Aero, şi pe 26 aprilie, la cinematograful Světozor.

La manifestare vor participa şi criticul şi istoricul de film Manuela Cernat, regizorul Tudor Giurgiu şi actorul Andi Vasluianu, interpret al unuia dintre personajele principale din "California Dreamin'".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici