Peste 4.000 de jurnalişti, acreditaţi la alegerilor prezidenţiale din SUA

Peste 4.000 de jurnalişti străini vor acoperi mediatic alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în condiţiile în care întreaga lume este interesată să afle care va fi următorul ocupant al Biroului Oval de la Casa Albă, informează Washington Times.

7 afișări
Imaginea articolului Peste 4.000 de jurnalişti, acreditaţi la alegerilor prezidenţiale din SUA

Peste 4.000 de jurnalişti, acreditaţi la alegerilor prezidenţiale din SUA

Începând de luni, peste 4.000 de jurnalişti străini au obţinut acreditări pentru a acoperi "finala" campaniei electorale din Statele Unite şi anume ziua alegerilor, potrivit lui Keith Peterson, purtător de cuvânt al Departamentului american de Stat.

"Interesul faţă de alegerile americane este fără precedent. Şi fiecare jurnalist priveşte evenimentul potrivit poziţiei locale. Interesul este imens în Bangladesh. În Franţa, cotidianul Le Figaro a dedicat cinci pagini alegerilor prezidenţiale din Statele Unite. Locuitorii din Rusia şi Nigeria vor să ştie cum vor fi afectaţi de politica externă viitoare, irlandezii vor să vorbească de moştenirea irlandeză pe parte maternă a senatorului Barack Obama", a precizat Peterson.

Pe de altă parte, vietnamezii sunt interesaţi de senatorul John McCain, prizonier de război la Hanoi în urmă cu 40 de ani, în timp ce audienţa kenyană vrea mai multe detalii referitoare la tatăl lui Obama, originar din această ţară.

The Voice of America (VOA) oferă transmisiuni live din ambele ţări. Şi acesta este doar începutul, în condiţiile în care VOA va transmite pe plan internaţional informaţii în 45 de limbi - inclusiv creolă, urdu, mandarină şi albaneză -, urmând să ajungă la o audienţă potenţială de 134 de milioane de persoane.

Transmisiile referitoare la alegerile prezidenţiale din Statele Unite vor fi realizate pe TV, online, prin intermediul reţelelor de radiodifuziune şi radio.

"Nu doar electoratul american este într-o stare de efervescenţă. Aceeaşi situaţie este în întreaga lume şi merge mai departe de unicitatea candidaţilor", a declarat Steve Redisch, editor executiv al VOA. "Oamenii încearcă să înţeleagă ce se întâmplă în America şi cum funcţionează" procesul electoral, a spus el.

 

Citeşte mai multe despre alegerile prezidenţiale din SUA.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici