Peste 6.600 de elevi au absentat de la prima probă a Evaluării Naţionale

Peste 6.600 de elevi au absentat marţi la prima probă a Evaluării Naţionale, iar alţi doi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

329 afișări
Imaginea articolului Peste 6.600 de elevi au absentat de la prima probă a Evaluării Naţionale

Peste 6.600 de elevi au absentat de la prima probă a Evaluării Naţionale

Potrivit Ministerului Educaţiei, la proba la Limba română au fost prezenţi 148.891 absolvenţi ai clasei a VIII-a din totalul celor înscrişi pentru susţinerea acestei probe. Au absentat 6.668 de absolvenţi. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 2 absolvenţi, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

„Trebuie să ţinem seama de faptul că anul acesta, pentru prima oară, elevii care au dus România pe podiumurile internaţionale, locurile 1,2 şi 3 la olimpiadele internaţionale, au avut dreptul să nu se prezinte la Evaluarea Naţională având asigurat accesul în liceu într-o clasă corespunzătoare profilului olimpiadei la care au obţinut premii, peste numărul de locuri şi fără Evaluare, deci mai mult de 100 de elevi. La aceştia se adaugă şi elevii care au obţinut premii la olimpiadele naţiuonale”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Ministerul a publicat pe site şi subiectele şi baremul de corectare.

A doua probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 16 iunie, urmată vineri, 17 iunie, de ultima probă scrisă (Limba şi literatura maternă).

Primele rezultate vor fi afişate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 24 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi afişate joi, 30 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici