Pianista Luiza Borac deschide stagiunea Orchestrei Naţionale Radio

Pianista Luiza Borac va susţine un recital în deschiderea stagiunii de concerte a Orchestrei Naţionale Radio, pe 8 octombrie de la ora 19.00, la Sala Radio din Capitală.

82 afișări
Imaginea articolului Pianista Luiza Borac deschide stagiunea Orchestrei Naţionale Radio

Pianista Luiza Borac deschide stagiunea Orchestrei Naţionale Radio

Concertul se va desfăşura sub bagheta dirijorului Horia Andreescu.

Publicul va putea asculta "Clocks III" de Doina Rotaru, dedicată lui Horia Andreescu, în primă audiţie. Programul serii mai include "Andante spianato şi Marea poloneză", op. 22, şi Variaţiuni pe tema "Là ci darem la mano", op. 2, de Frédéric Chopin, şi "Simfonia a V-a în mi minor", op. 64 de P. I. Ceaikovski.

Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Luiza Borac şi-a continuat studiile de pian la Conservatorul din Hanovra cu profesorul Karl-Heinz Kammerling, devenind apoi asistenta sa, şi în cadrul unor programe de masterat în şcoli de prestigiu precum Juilliard din New York şi Mozarteum din Salzburg.

Este laureată a peste 30 de competiţii naţionale şi internaţionale, dintre care concursurile Viotti (Valsesia), Mendelssohn (Berlin) sau Debut la Carnegie Hall (Statele Unite ale Americii). Un succes deosebit l-a repurtat la Concursurile Internaţionale de la Glasgow şi Oslo, unde a câştigat Premiul I, premiul special al juriului şi premiul publicului.

Luiza Borac este deţinătoarea unei remarcabile discografii, dintre cele 14 albume ale solistei unul fiind dedicat lui Chopin şi purtând titlul "Chopin - Études & Six Polish Songs".

Horia Andreescu, dirijor permanent al Filarmonicii "George Enescu", fondator al Orchestrei de Cameră "Virtuozii din Bucureşti", profesor asociat la Universitatea de Muzică din Bucureşti, a fost distins cu numeroase premii. A colaborat cu orchestre precum Gewandhaus Leipzig, Staatskapelle Berlin, Orchestra Simfonică din Viena, Orchestrele Radio din Berlin şi din Viena, BBC Scottish, Orchestra Simfonică din Ierusalim, Orchestrele Radio din Leipzig, Hamburg, Madrid, Copenhaga, Katovice, cele trei Orchestre Radio din Olanda, Filarmonicile din Amsterdam, Stuttgart, Budapesta, Collegium Musicum - Copenhaga, Orchestra de Cameră a Olandei, Filarmonica Regală din Londra şi altele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici