Piersic a inaugurat călare pe cal şi costumat în Mărgelatu cinematograful care îi poartă numele - FOTO

Actorul Florin Piersic a inaugurat, miercuri seară, cinematograful din Cluj care îi poartă numele, ajungând la eveniment călare pe cal şi costumat în Mărgelatu, din seria de filme în care a deţinut rolul principal.

529 afișări
Imaginea articolului Piersic a inaugurat călare pe cal şi costumat în Mărgelatu cinematograful care îi poartă numele - FOTO

Piersic a inaugurat călare pe cal şi costumat în Mărgelatu cinematograful care îi poartă numele (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Piersic a ajuns la cinema în jurul orei 18.00, călare pe un cal adus de la o fermă din comuna Floreşti, fiind aşteptat în faţa cinematografului de câteva sute de persoane şi întâmpinat pe muzica din filmul "Drumul oaselor".

Actorul a avut pe cap celebra pălărie neagră a personajului Mărgelatu, pe care şi-a dat-o jos salutând publicul.

Florin Piersic a fost asaltat de admiratoare, cu care şi-a făcut poze alături de calul pe care a venit la inaugurare, actorul fotografiind-se şi cu soţia sa, Ani, cu primarul Sorin Apostu şi cu directorul RADEF, Marius Iuraşcu.

Actorul şi-a făcut cu greu loc prin mulţime şi a inaugurat firma luminoasă a cinematografului care îi va purta numele.

"Sunt foarte emoţionat. Acum, când împlinesc 40 de ani de când am împlinit 35, vreau să spun că nu mi s-a mai întâmplat un asemenea eveniment. Acum 75 de ani, părinţii mei erau la film, la «Tarzan», iar mama i-a spus tatei că trebuie să nască. Am dat cu degetul în poarta vieţii la cinematograf, iar după 75 de ani cinematograful cel mai mare din Transilvania îmi poartă numele", a povestit Piersic.

Acesta a adăugat că mai mulţi prieteni i-au spus că, de aici înainte, îl vor striga "Cinema Republica", făcând referire la fosta denumire a cinematografului.

Florin Piersic a mărturisit că a fost călcat pe picior de calul cu care a mers la inaugurare, lucru care nu s-a mai întâmplat în 20 de filme.

"Calul ăsta era de tracţiune. Nu trebuia să îl încalec, ci trebuia să mă tragă după el. Şi m-a şi călcat pe picior. Nu mi s-a mai întâmplat asta în 20 de filme în care am jucat călare pe cal", a spus Piersic.

Actorul a promis publicului prezent că va locui şi va trăi până la sfârşitul vieţii la Cluj, fiind aplaudat pentru afirmaţia făcută.

Momentul festiv s-a încheiat cu focuri de artificii.

La inaugurare, au fost prezenţi, printre alţii, primarul Sorin Apostu, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, Oana Boc, soţia premierului Emil Boc, preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, parlamentari, consilieri locali şi judeţeni.

După intrarea în sală, cei prezenţi au vizionat un film documentar de o jumătate de oră despre cariera de actor a lui Piersic, urmând ca joi, de ziua de naştere a actorului, să fie proiectate patru filme din seria "Mărgelatu", unde accesul va fi liber.

Cinematograful "Republica" din Cluj-Napoca a fost redenumit "Florin Piersic" în baza unui protocol de parteneriat încheiat între RADEF şi Primăria Cluj-Napoca.

Noua sală a Cinematografului "Florin Piersic" va avea 750 de scaune noi, proiector 3D şi sistem de sunet Dolby Digital.

Florin Piersic va împlini, joi, 75 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici