Piersic Jr. prezintă "There Will Be Blood" la CineClubul NexT - VIDEO

Actorul Florin Piersic Jr. va prezenta filmul "There Will Be Blood", la CineClubul NexT, luni, de la ora 19.00, la Cinema "Elvira Popescu", de la Institutul Francez din Bucureşti, informează organizatorii evenimentului.

37 afișări
Imaginea articolului Piersic Jr. prezintă "There Will Be Blood" la CineClubul NexT - VIDEO

Piersic Jr. prezintă "There Will Be Blood" la CineClubul NexT

"There Will Be Blood", în regia lui Paul Thomas Anderson, a câştigat, anul trecut, două premii Oscar (pentru Cea mai bună imagine şi Cel mai bun actor în rol principal - Daniel Day Lewis) şi a fost nominalizat la alte şase categorii (Cel mai bun film, Cea mai bună scenografie, Cea mai bună regie, Cel mai bun montaj, Cel mai bun montaj sonor şi Cel mai bun scenariu adaptat).

Filmul este ecranizarea romanului "Oil!", semnat de Upton Sinclair, şi spune o poveste despre familie, lăcomie, credinţă, putere şi petrol, ce se derulează la frontiera Californiei de început de secol, în contextul boom-ului explorărilor petroliere.

Povestea urmăreşte ascensiunea lui Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis), evoluând dintr-un miner amărât, care îşi creşte singur fiul, într-un mare magnat al ţiţeiului.

Florin Piersic Junior este absolvent al Academiei de Teatru şi Film, secţia Actorie, promoţia 1991. Piersic Junior este regizorul filmelor "Fix Alert" şi "Eminescu versus Eminem", iar ca actor s-a remarcat în pelicule precum "Călătoria lui Gruber", de Radu Gabrea, şi "Youth without youth", de Francis Ford Coppola, dar şi în propriile producţii cinematografice.

În prezent, actorul se află în pre-producţie pentru lungmetrajul "Nimic despre dragoste", la care semnează scenariul şi regia.

Totodată, cineastul şi-a lansat, săptămâna aceasta, prima carte, "Opere cumplite, volumul unu", apărută la editura Humanitas. În 1999, Piersic Jr. a tradus din limba franceză romanul "Omul sentimental", de Javier Marías, dar cartea nu a fost publicată din lipsa unui traducător de limbă spaniolă care să confrunte lucrarea lui Piersic Jr cu originalul.

CineClubul NexT este o iniţiativă a Societăţii Culturale NexT, înfiinţată în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sound-designer-ului Andrei Toncu, care au decedat în 2006 într-un accident rutier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici