Politicieni, vedete şi fani îl vor însoţi pe Pavarotti pe ultimul drum

Politicieni de talie internaţională, vedete şi fani ai lui Luciano Pavarotti vor lua parte sâmbătă la înmormântarea acestuia şi îl vor însoţi pe ultimul drum pe cel care a făcut opera un gen muzical accesibil tuturor, informează Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului Politicieni, vedete şi fani îl vor însoţi pe Pavarotti pe ultimul drum

Politicieni, vedete şi fani îl vor însoţi pe Pavarotti pe ultimul drum

Tenorul, cunoscut pentru statura sa impresionantă şi a cărui voce a captivat milioane de persoane, a murit de cancer joi, la vârsta de 71 de ani.

Funeraliile sale sunt programate pentru sâmbătă, la ora 13.00 GMT, şi vor avea loc la catedrala din secolul al XII-lea situată în centrul istoric al oraşului său natal din nord-estul Italiei.

Bono, solistul grupului rock U2 şi unul dintre numeroşii cântăreţi care a realizat duete cu Pavarotti, va fi prezent la funeralii, alături de fostul secretar general al Naţiunilor Unite, Kofi Annan, şi de alţi oficiali şi vedete de talie internaţională. Italia va fi reprezentată la înmormântare de premierul Romano Prodi, de vicepremier şi de alţi oficiali guvernamentali.

Şi prietenii tenorului vor fi alături de acesta pe ultimul drum, inclusiv soprana bulgăroaică Raina Kabaivanska şi tenorul italian Andrea Bocelli, care vor cânta la înmormântarea care va fi transmisă în direct de televiziunea italiană de stat.

Potrivit presei locale din Modena, însuşi Pavarotti ar putea cânta la propria înmormântare, organizatorii acesteia dorind să folosească o înregistrare în care tenorul cântă imnul „Panis Angelicus” împreună cu tatăl său.

Începând de joi, zeci de mii de persoane au ajuns la Modena pentru a-i prezenta un ultim omagiu tenorului.

Mesaje de condoleanţe au sosit din întreaga lume, preşedintele american George W. Bush şi preşedintele rus Vladimir Putin alăturându-se cântăreţilor de operă Placido Domingo şi Jose Carreras în omagiile aduse lui Pavarotti.

"Big Luciano", aşa cum era el alintat în Italia, a ajuns superstar în cadrul concertului "Three Tenors", unde a cântat alături de Domingo şi Carreras. Evenimentul a avut loc la Roma, în timpul Cupei Mondiale la Fotbal, găzduită de Italia în 1990. "Nessun Dorma" va fi cântată înaintea meciurilor de fotbal de duminică din cadrul Euro 2008 ale echipelor italiană şi britanică.

Pavarotti a fost operat de cancer la New York în iulie 2006, apoi s-a retras la Modena unde a stat două săptămâni în spital luna trecută, înainte de a merge acasă pentru ultima oară.

Tenorul va fi înmormântat la cimitirul Montale Rangone, în apropierea vilei sale din afara oraşului, unde sunt înmormântaţi şi părinţii săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici