Premieră la Scala: Daniel Barenboïm a dirijat "Tristan" desculţ

Dirijorul israelian de renume mondial Daniel Barenboïm a condus desculţ, vineri seara, spectacolul liric "Tristan şi Isolda", de Richard Wagner, care a deschis noua stagiune a teatrului milanez, deoarece unul dintre pantofi i se rupsese.

3 afișări
Imaginea articolului Premieră la Scala: Daniel Barenboïm a dirijat "Tristan" desculţ

Premieră la Scala: Daniel Barenboïm a dirijat "Tristan" desculţ

Presa italiană a menţionat absenţa tradiţionalilor pantofi lăcuiţi în picioarele dirijorului israelian, însă nu a avansat nicio posibilă explicaţie.

Explicaţia a venit sâmbătă, la Milano, de la însuşi Barenboïm. "Unul dintre pantofii mei s-a desfăcut complet în partea din faţă, şi atunci i-am scos pe amândoi", a declarat el, citat de agenţia italiană Ansa.

"Tristan şi Isolda", de Wagner, într-o montare semnată de francezul Patrice Chéreau, a dat startul stagiunii 2007-2008 de la Scala, în faţa unui public ales cu mare grijă, printre invitaţi aflându-se mai mulţi şefi de stat.

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, şi ministrul Culturii, Francesco Rutelli, au asistat la această premieră împreună cu preşedintele austriac Heinz Fischer şi cu cel german, Horst Köhler.

Acest nou "Tristan", care va fi jucat de şapte ori până pe 2 ianuarie, marcheză debutul lui Daniel Barenboïm, 65 de ani, într-o producţie lirică la Milano, unde s-a angajat cu un contract de colaborare care va culmina cu o "Tetralogie" a lui Wagner, în 2010-2011.

Daniel Barenboïm a găsit, pentru montarea acestui "Tristan", un scenarist foarte căutat, dar arareori întâlnit la Operă - Patrice Chéreau, 63 de ani, cu care a colaborat în 1990 pentru "Wozzeck" de Berg şi "Don Giovanni" de Mozart.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici