Prezenţă românească, la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte de la Budapesta

O serie de manifestări culturale dedicate literaturii române contemporane va avea loc la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte de la Budapesta, organizat de joi până duminică, potrivit Institutului Cultural Român din capitala Ungariei.

60 afișări
Imaginea articolului Prezenţă românească, la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte de la Budapesta

Prezenţă românească, la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte de la Budapesta

Astfel, vineri, de la ora 16.00, la standul României va avea loc prezentarea în avanpremieră a traducerii în limba maghiară a volumului în curs de apariţie, la Editura Orpheusz, "Arta Seducţiei", de Floarea Ţuţuianu.

Tot vineri, de la ora 17.00, va fi prezentat romanul "Ierbar", de Andrei Dósa, publicat la Editura Polirom. Fragmente din roman au fost traduse de Lajos Nagy pentru European First Novel Festival.

Sâmbătă, de la ora 12.00, la standul României va fi lansat volumului "Sissi", de Pavel Şuşară, publicat la Editura Lector, în traducerea lui Demény Péter, evenimentul fiind urmat de o discuţie cu autorul şi editorul Cseke Szilárd.

De asemenea, de la ora 14.00 va avea loc dezbaterea cu titlul "Cum spargem «tavanul de sticlă» al poeziei?", cu participarea autorilor Pavel Şuşară, Floarea Ţuţuianu, Andrei Dósa.

Evenimentele sunt organizate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, în parteneriat cu Institutul Cultural Român la Budapesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici