Prigoană, despre înregistrarea a 100 mărci de posturi TV: Probabil le pun în funcţiune eu sau alţii - Mediafax

Prigoană, despre înregistrarea a 100 mărci de posturi TV: Probabil le pun în funcţiune eu sau alţii

Deputatul PDL Silviu Prigoană a solicitat Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) înregistrarea a peste o sută de mărci de posturi de televiziune, printre care Bucureşti TV, Cluj-Napoca TV, Timişoara TV, afirmând pentru MEDIAFAX că este posibil să le pună în funcţiune el sau alţii.

154 afişări
Imaginea articolului Prigoană, despre înregistrarea a 100 mărci de posturi TV: Probabil le pun în funcţiune eu sau alţii

Prigoană, despre înregistrarea a 100 mărci de posturi TV: Probabil le pun în funcţiune eu sau alţii (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Potrivit Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM),Silviu Prigoană a cerut, în data de 15 aprilie, înregistrarea apeste o sută de mărci de posturi de televiziune, printre careAdjud TV, Bucureşti TV, Bacău TV, Cluj-Napoca TV, Sibiu TV,Timişoara TV etc.

Prigoană cere OSIM dreptul să folosească mărcile respectivepentru "Publicitate", "Difuzare de programe audiovizuale;telecomunicaţii", "Realizare de programe şi emisiuni audiovizuale;educaţie, instruire, divertisment; activităţi culturale şisportive" şi "Creare şi menţinere de site-uri web".

Contactat de MEDIAFAX şi întrebat de ce a solicitatînregistrarea acestor mărci, Silviu Prigoană a spus că are dejaînregistrate "sute de mărci".

Întrebat de ce a solicitat înregistrarea acestor mărci,deputatul PDL a mai spus: "Acum am considerat că estemomentul".

La întrebarea dacă va pune în funcţiune televiziuni cudenumirile pentru care a solicitat înregistrarea mărcilor, SilviuPrigoană a răspuns: "Probabil eu sau alţii"."Nu este o regulă cădacă le înregistrezi să şi funcţioneze", a spus SilviuPrigoană.

"Proiectul este mai vast", a mai afirmat deputatul PDL,precizând că de proiect se ocupă "o echipă". Prigoană a refuzat,însă, să spună lucruri care ţin de "intimitatea" acestui proiect,cum ar fi cine este managerul de proiect.

Întrebat dacă intenţionează să-şi dezvolte o reţea deteleviziune în ţară, deputatul PDL a spus că are deja două reţelede televiziune. "Am reţelele de televiziune Etno TV şi Taraf TV", aexplicat Silviu Prigoană.

Pe de altă parte, reprezentanţii Consiliului Naţional alAudiovizualului (CNA) au declarat, pentru MEDIAFAX, că SilviuPrigoană nu a depus până în prezent solicitări pentru a obţine noilicenţe audiovizuale de televiziune.

Etno TV este un post de muzică populară, care a apărut pe piaţăîn anul 2002, în timp ce Taraf TV are licenţă audiovizuală dinianuarie 2005 şi difuzează în special muzică populară şimanele.

Potrivit site-ului Consiliului Naţional al Audiovizualului(CNA), deţinătoarea licenţei audiovizuale de satelit pentru Etno TVeste societatea Etno Folclor Media SRL, ai cărei acţionari sunt:Univers Media SRL (asociat unic Prigoană Honorius Adrian) - 60%,Gărduş Rareş Alexandru şi Progloff Eugen cu câte 20%.

Pe de altă parte, licenţa audiovizuală prin satelit pentru TarafTV este deţinută de societatea Real Top Media TV SRL, ai căreiacţionari sunt: Univers Media SRL (asociat unic Prigoană HonoriusAdrian), Gărduş Rareş Alexandru şi Popescu Gabriel - cu câte 20%,Mihalache Dumitru, Progloff Eugen, Minea Gheorghe şi PricopCristina Laura - cu câte 10%.

În plus, Univers Media SRL (asociat unic Prigoană HonoriusAdrian) deţine 30% din societatea Vacanţa TV Media SRL, care deţinelicenţa audiovizuală pentru postul Vacanţa TV. În cadrul societăţiiVacanţa TV Media SRL mai sunt asociaţi: Breazu Liberiu Tudor - 50%şi Gărduş Rareş Alexandru - 20%.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
PRIGOANĂ ,
OSIM ,
TELEVIZIUNE

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.