Proiectul "Căprioara", de Bogdan George Apetri, a primit finanţare din partea Eurimages

Proiectul de film "Căprioara", de Bogdan George Apetri, a primit o finanţare de 130.000 de euro din partea Eurimages, fondul Consiliului Europei pentru sprijinirea coproducţiei, distribuţiei şi exploatării operelor cinematografice.

188 afișări
Imaginea articolului Proiectul "Căprioara", de Bogdan George Apetri, a primit finanţare din partea Eurimages

Proiectul "Căprioara", de Bogdan George Apetri, a primit finanţare din partea Eurimages

Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a participat la cea de-a 153-a reuniune a Comitetului Director Eurimages, desfăşurată în perioada 11 - 13 decembrie, la Tbilisi, în Georgia, potrivit site-ului CNC.

Comitetul Director al fondului Eurimages - Fondul Consiliului Europei pentru sprijinul coproducţiei, distribuţiei şi exploatării operelor cinematografice - a selecţionat 11 proiecte de lungmetraje şi unul de documentar, cărora le-a acordat un sprijin financiar în valoare totală de de 3.188.000 de euro.

Proiectul majoritar românesc "Căprioara", de Bogdan Goerge Apetri, o coproducţie România, Cehia (Fantascope), a obţinut sprijin financiar în valoare de 130.000 de euro.

Au mai primit finanţare proiectele minoritar româneşti "Quo Vadis, Aida?", de Jasmila Žbanić (Bosnia şi Herţegovina, România (Digital Cube), Austria, Franţa, Ţările de Jos), de 455.000 de euro, şi "Deskmate", de Karahan Ferit (Turcia, România (Flama Booking)), de 100.000 de euro.

Cota proiectelor eligibile cu regizori de sex feminin examinate la această reuniune a fost de 25%.

De când a fost înfiinţat, în 1988, Eurimages a sprijinit 1.990 de coproducţii pentru o sumă totală de aproximativ 582 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici