Proiectul lui Luis Lazarus de lansare a postului Zeus TV, respins de CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să respingă proiectul de transformare a televiziunii de teleshopping Canal Teleshop în postul generalist Zeus TV, prezentat de Luis Lazarus.

225 afișări
Imaginea articolului Proiectul lui Luis Lazarus de lansare a postului Zeus TV, respins de CNA

Proiectul lui Luis Lazarus de lansare a postului Zeus TV, respins de CNA (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Luis Lazarus, care a preluat televiziunea Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, pentru a o transforma în postul generalist Zeus TV, a fost prezent la şedinţa CNA de marţi, alături de fosta lui soţie, Antoanela Lazarus, care urma să realizeze pentru noul post emisiuni pentru copii, dedicate design-ului interior sau ecologiei, doctorul Alexandru Amarfei, care urma să realizeze emisiunea "Spartanii", dedicată vieţii sportivilor luptători, precum şi Sânziana Buruiană, care urma să prezinte o emisiune de revista presei de la ora 00.00, alături de alte trei domnişoare. Luis Lazarus urma să aibă pe post propriul talk-show de anchete, "Luis Lazarus Live".

Lazarus a prezentat membrilor CNA proiectul său editorial pentru Zeus TV, conform căruia postul urma să difuzeze producţie proprie în proporţie de 20%, programe produse de Lazarus Media în proporţie de 60% şi programe audiovizuale ale altor producători în proporţie de 20%. Programele de divertisment şi alte tipuri de programe ar fi ocupat 42% din timpul de difuzare, cele de informare - 18%, cele educative şi culturale - 20%, iar publicitatea şi teleshopping-ul - 20%.

Printre emisiunile ce figurau în grilă se mai numără "România, trezeşte-te", dedicată unor cazuri sociale, "Crime neelucidate", "Dame de Dorobanţi", în care Lazarus a spus că doreşte să arate cum se irosesc talente în România, cum unele tinere preferă să renunţe la facultate şi să fie întreţinute, "Consecinţele trădării", dedicată vieţii de cuplu, "Dosar V.I.P.", "Paparazzi TV", o emisiune dedicată fenomenelor paranormale, alături de emisiuni informative despre bani şi bănci sau asigurări.

În proiectul editorial figura şi emisiunea de cultură "Club art" - care propunea săptămânal, sâmbăta şi duminica, patru ore dedicate muzicii, teatrului, literaturii şi picturii. Luis Lazarus a dat un exemplu privind modul în care urma să fie tratat domeniul muzicii, precizând că în centrul atenţiei ar fi fost mesajele diferiţilor muzicieni. "După mine, Lady Gaga, care este acum în mare vogă, emite nişte mesaje foarte nocive", a spus Lazarus. O altă emisiune, tot din sfera culturală, dar şi a educaţiei civice ar fi fost "Cultură şi educaţie vs subcultură şi criminalitate organizată", ce l-ar fi avut ca moderator pe Constantin Bălăceanu Stolnici.

"E un cumul de emisiuni care nu se fac pe niciun post de televiziune din România. (...) Vom încerca să creăm un mix între tot ce înseamnă subiect la ordinea zilei şi agenda publicului", a mai spus Lazarus.

Totodată, el a declarat jurnaliştilor că a finalizat negocierile cu RCS&RDS şi DCS şi că se află în negocieri şi cu Romtelecom, pentru ca aceste societăţi de cablu să preia postul. Lazarus a mai menţionat şi că Zeus TV va emite în HD.

În schimb, Lazarus a atras atenţia asupra faptului că are probleme cu UPC, care nu a retransmis Canal Teleshop, deşi televiziunea este printre cele obligatorii la retransmisie, conform principiului must carry reglementat de articolul 82 din Legea audiovizualului. El a mai declarat că, dacă această problemă nu se va rezolva într-o săptămână, va da în judecată UPC şi va cere despăgubiri financiare şi de imagine.

Proiectul său pentru Zeus TV a fost însă respins, întrunind numai patru voturi, din partea membrilor CNA Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului, Gelu Trandafir, Mihai Mălaimare şi Constantin Duţu.

Luis Lazarus a fost prezent la CNA şi la şedinţa de joi, 4 noiembrie, când a anunţat că a preluat televiziunea Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL şi a solicitat Consiliului aprobarea de a emite în continuare pe aceeaşi licenţă audiovizuală, dar cu numele Zeus TV.

"Acţionarii postului Canal Teleshop au decis să repoziţioneze această televiziune dintr-una de teleshopping, care oricum nu făcea profit, într-una generalistă. Dorim cu toţii să modificăm complet licenţa, în sensul de a deveni program generalist. Există o grilă deja făcută, dar ne-am gândit să facem această mişcare în două etape. În prima etapă, vrem să introducem un talk-show de patru ore ("Luis Lazarus Live", n.r.) şi în etapa a doua, să transformăm televiziunea într-una generalistă", a spus, joi, Luis Lazarus.

Totodată, Luis Lazarus a spus că televiziunea generalistă pe care vrea să o lanseze în circa o lună şi jumătate se va numi Zeus TV. El a precizat că a depus deja solicitare la OSIM pentru înregistrarea mărcii "Zeus TV" şi a înregistrat domeniul de internet zeustv.ro.

Membrii CNA au amânat atunci luarea unei decizii în acest caz, hotărând să-i solicite lui Luis Lazarus depunerea unui proiect editorial complet pentru modificarea licenţei audiovizuale a televiziunii de teleshopping Canal Teleshop într-un canal generalist Zeus TV.

După şedinţa CNA de joi, Luis Lazarus a declarat pentru presă că este pe punctul de a finaliza procesul de achiziţie a postului Canal Teleshop, care va fi operat sub denumirea Zeus TV prin societatea Lazarus Media, la care este acţionar majoritar. El a precizat că preia Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, care îi are ca acţionari pe: Toma Constantin (60%) - asociat principal, Gelu Alin Ion - 15%, Choi Seong Koog (Coreea de Sud) - 15% şi Schollenbarger Kenneth Todd (SUA) - 10%, potrivit site-ului CNA.

"Televiziunea ca atare se va transforma total în televiziunea generalistă Zeus TV. Va fi o televiziune generalistă cu accente pe reality show-uri şi talk-show-uri de anchetă şi sociale. Vor fi peste 25 de emisiuni în noua grilă", a explicat Luis Lazarus.

Luis Lazarus nu a precizat cu ce sumă a preluat Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, însă a spus că vrea să investească "nelimitat" în transformarea acestei televiziuni în Zeus TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici