PULITZER 2013: Imaginea care a câştigat premiul pentru cea mai bună fotografie breaking news - FOTO

Premiul Pulitzer pe 2013 pentru cea mai bună fotografie sau serie de fotografii breaking news a fost câştigat de o echipă de fotografi de la Associated Press pentru "imaginile memorabile produse sub pericolul extrem" din timpul războiului civil din Siria.

4663 afișări
Imaginea articolului PULITZER 2013: Imaginea care a câştigat premiul pentru cea mai bună fotografie breaking news - FOTO

PREMIILE PULITZER 2013: Cea mai bună fotografie breaking news, "imagine memorabilă produsă sub pericolul extrem" din Siria - FOTO (Imagine: Shutterstock)

Potrivit site-ului Pulitzer.org, distincţia pentru "un exemplu remarcabil de fotografie breaking news în alb-negru sau color, ce poate consta în una sau mai multe fotografii", le-a fost acordată lui Rodrigo Abd, Manu Brabo, Narciso Contreras, Khalil Hamra şi Muhammed Muheisen pentru "reportajul lor convingător despre războiul civil din Siria".

Fotografii, de la agenţia americană de presă Associated Press (AP), au fost premiaţi pentru "imagini memorabile produse sub un pericol extrem", se mai arată pe site-ul prestigioaselor distincţii. Premiul acordat este în valoare de 10.000 de dolari.

Într-un comunicat publicat pe site-ul agenţiei de presă, AP menţionează marea onoare care le-a fost acordată pentru imaginile surprinse de cei cinci fotografi aflaţi "în primă linie" în mijlocul violenţelor din Siria, oferind mai multe informaţii despre desfăşurarea reportajului.

"Captarea acestor imagini a implicat călătorii repetate în zona de război, fără permisiunea sau protecţia guvernului, în mijlocul pericolelor reprezentate de obuze, bombardamente şi gloanţe la nimereală, precum şi al riscului de răpire sau luare în captivitate", se arată în comunicat.

"AP şi-a luat angajamentul important de a transmite din Siria, iar singurul mod de a face acest lucru a implicat un pericol extrem pentru jurnaliştii aflaţi pe teren. Fără tenacitatea lor, lumea nu ar şti atât de multe despre suferinţă, sânge şi durerea oamenilor din Siria" , a spus Kathleen Carroll, senior vicepreşedinte al agenţiei şi editor executiv, profitând pentru a-i lăuda pe fotografii premiaţi, "a căror muncă a fost recunoscută de juriul şi comitelul Pulitzer".

Trofeele de la cea de-a 97-a ediţie anuală a premiilor Pulitzer au fost acordate de Universitatea Columbia din New York. Cele mai prestigioase distincţii din jurnalismul american, premiile Pulitzer aduc acea vizibilitate atât de mult dorită de ziarele şi de site-urile care concurează pentru cititorii dintr-o industrie mass-media atât de fragmentată, în care multe publicaţii au de suferit de pe urma reducerilor bugetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici