Radu Mihăileanu prezintă "Trahir" la Ciné Vérité, de la Paris

Prima întâlnire Cinéma Vérité, eveniment cu caracter internaţional dedicat producţiile cinematografice angajate din punct de vedere social sau uman, printre ai cărei fondatori se află şi regizorul român Radu Mihăileanu, începe miercuri, la Monaco şi va continua la Paris, în zilele de 12, 13 şi 14.

5 afișări
Imaginea articolului Radu Mihăileanu prezintă "Trahir" la Ciné Vérité, de la Paris

Radu Mihăileanu prezintă "Trahir" la Ciné Vérité, de la Paris

Primele întâlniri internaţionale Cinéma Vérité, care au ca scop reunirea, în fiecare an, a unor cineaşti, artişti angajaţi în diverse cauze şi lideri de opinie, în jurul unor mese rotunde pe probleme specifice, vor propune publicului proiecţii de filme angajatedin punct de vedere social, urmate de dezbateri în prezenţa cineaştilor.

În deschidere, va fi adus un omagiu invitatei speciale Carla del Ponte, procurorul Tribunalului Penal Internaţional de la Haga. Proiecţia documentarului "La liste de Carla / Lista Carlei" va fi urmată de o întâlnire cu Carla del Ponte.

Conform site-ului Societăţii Realizatorilor de Film din Fanţa, în programul de vineri, 12 octombrie, figurează, la ora 16.00, proiecţia filmului "Trahir" (1993), de Radu Mihăileanu, în prezenţa regizorului. Proiecţia are loc în cadrul secţiunii "Mari clasici/ Apel la libertate".

De asemenea, programul Cinéma Vérité include şi o retrospectivă Costa Gavras pentru sâmbătă, 13 octombrie, în cadrul căreia vor fi proiectate filmele "L'Aveu", "Z", Amen" şi "Mon Colonel", ultimul având doar scenariul semnat de Gavras.

În secţiunea "Genocid / Copii soldaţi" vor fi prezentate producţii pe această temă precum "The Devil Came On Horseback" de R. Stern şi A. Sundberg, "Tuez-les Tous" de R. Glucksman, D. Hazan, P. Mezerette sau "Half Moon" de Bahman Ghobadi, în prezenţa regizorului şi a lui Abbas Ghazali, consilier al guvernului irakian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici