Răzvan Mazilu duce "Urban Kiss" la Olimpiada de la Beijing

Răzvan Mazilu va prezenta spectacolul "Urban Kiss", pe 19, 20 şi 21 iulie, la Olimpiada Culturală care precede Jocurile Olimpice de la Beijing, spectacolul cunoscutului coregraf numărându-se printre manifestările pe care Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) le va duce în capitala Chinei.

15 afișări
Imaginea articolului Răzvan Mazilu duce "Urban Kiss" la Olimpiada de la Beijing

Răzvan Mazilu duce "Urban Kiss" la Olimpiada de la Beijing (Imagine: Mediafax Foto)

Anunţul privind manifestările culturale pe care MCC le va organiza la Beijing a fost făcut, marţi, de ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu.

"Olimpiada Culturală se va desfăşura în trei locaţii - «The Bed», un club foarte cunoscut în lumea artiştilor chinezi din Beijing, spaţiul multifuncţional «Song» şi «East Pioneer Theater» din Beijing", a spus Iorgulescu, precizând că Olimpiada Culturală se va desfăşura între 19 şi 26 iulie, la manifestări urmând să participe circa 50 de artişti români, cu sprijinul MCC.

"Bugetul total este de un milion de lei. Nu cred că vom ajunge să acoperim toată suma, ci între 800 - 900 de mii de lei", a precizat Adrian Iorgulescu.

Manifestările culturale pe care MCC le va duce la Beijing vor debuta pe 19 iulie, la "The Bed", cu o prezentare de artă contemporană românească, printre artiştii care vor expune numărându-se Nicu Ilfoveanu.

Pe 19, 20 şi 21 iulie, la Beijing va susţine reprezentanţii şi Răzvan Mazilu, împreună cu trupa sa.

Mazilu va prezenta elemente din spectacolul său "Urban Kiss" şi prelucrări de muzică populară.

Programul cultural românesc la Beijing va fi completat de recitaluri susţinute de trupa de jazz Hariclea&Romanian All Stars Band.

În plus, sculptorul de origine română Peter Jacobi va realiza o lucrare la Beijing, la invitaţia directă a Guvernului chinez.

De asemenea, la Casa României din Beijing va avea loc şi o expoziţie gastronomică şi se vor desfăşura spectacole de dans românesc.

În acelaşi loc, Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" va organiza o expoziţie de covoare, costume populare şi obiecte de ceramică.

"Sunt informat că va participa şi preşedintele României la această întâmplare de la Beijing", a spus Adrian Iorgulescu.

Jocurile Olimpice de la Beijing se vor desfăşura în perioada 8 - 24 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici