România participă la "Porţi deschise culturilor europene. Ziua europeană a limbilor" de la Madrid

Institutul Cultural Român (ICR) este una dintre cele 18 instituţii care participă la cea de-a patra ediţie a "Porţilor deschise culturilor europene. Ziua europeană a limbilor", un maraton cultural şi lingvistic dedicat zilei oficiale a limbilor europene, la Madrid, în perioada 25 - 26 septembrie.

151 afișări
Imaginea articolului România participă la "Porţi deschise culturilor europene. Ziua europeană a limbilor" de la Madrid

România participă la "Porţi deschise culturilor europene. Ziua europeană a limbilor" de la Madrid (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Institutul Cultural Român de la Madrid organizează o serie de activităţi la sediul său şi participă cu propuneri culturale la manifestările organizate în sediile Goethe-Institut Madrid şi Instituto Polaco de Cultura. Printre acestea se numără un atelier de podoabe tradiţionale pentru adulţi, un târg gastronomic, cu specialităţi culinare din România, Germania, Slovenia şi Finlanda, şi lecţii demonstrative de limbă română, de câte 20 de minute, susţinute de profesoara Virginia Oprişa.

În plus, la Institutul Polonez de Cultură va avea loc un atelier de podoabe tradiţionale pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, aducând în prim-plan portul tradiţional specific din zone din Polonia şi România, informează ICR.

Prin intermediul activităţilor propuse, proiectul "Porţi deschise culturilor europene. Ziua europeană a limbilor" urmăreşte în primul rând să stârnească interesul publicului spaniol pentru studiul limbilor străine şi să ofere acestuia şansa de a descoperi şi de a intra în contact cu culturile diverselor ţări participante - Franţa, Marea Britanie, Cehia, Austria, Germania, Franţa, România, Finlanda, Italia, Polonia, Belgia, Bulgaria, Ungaria, Lituania, Slovenia, Portugalia şi Spania, prin Reprezentanţa Comisiei Europene şi Instituto Cervantes.

Pe parcursul celor două zile au loc proiecţii de filme, concerte, spectacole de improvizaţie, demonstraţii culinare, ateliere, vizite cu ghid, cursuri de limbi străine. Evenimentul aduce în prim-plan importanţa şi influenţa figurii lui Don Quijote - sărbătorit în acest an, la 400 de ani de la apariţia volumul al II-lea din opera lui Miguel de Cervantes Saavedra - în literaturile şi diversele culturi europene.

În plus, celor care vor vizita, pe 25 septembrie, cel puţin două dintre sediile instituţiilor participante la evenimentul "Porţi deschise culturilor europene. Ziua europeană a limbilor" li se va înmâna un "Paşaport lingvistic", cu care vor avea şansa să câştige diverse premii.

Evenimentul este organizat de reţeaua locală EUNIC (European Union National Institutes for Culture) şi promovat de Consiliul Europei şi Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici