Rupert Murdoch, aşteptat la Londra pentru a gestiona scandalul de la News of the World

Ruptert Murdoch urmează să ajungă la Londra, unde compania sa, News International, este implicată într-un scandal de proporţii, după o serie de dezvăluiri privind interceptări telefonice ilegale practicate de publicaţia News of the World (NOTW), relatează BBC News Online.

195 afișări
Imaginea articolului Rupert Murdoch, aşteptat la Londra pentru a gestiona scandalul de la News of the World

Rupert Murdoch, aşteptat la Londra pentru a gestiona scandalul de la News of the World (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vizita lui Murdoch va avea loc într-un moment în care redacţia NOTW pregăteşte ultimul număr al revistei, a cărei închidere a fost anunţată în cursul acestei săptămâni.

Poliţia britanică a reţinut deja trei persoane de la declanşarea scandalului, printre acestea numărându-se Andy Coulson, fost redactor-şef la News of the World şi fost director de comunicare al premierului David Cameron, şi un fost corespondent pentru Casa Regală al publicaţiei. Aceştia au fost eliberaţi pe cauţiune vineri seară.

Un al treilea suspect, un bărbat în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut tot vineri, în Surrey, fiind bănuit de corupţie.

Premierul David Cameron a anunţat vineri două anchete în scandalul de la NOTW - o investigaţie coordonată de un judecător, pentru a stabili motivele eşecului primei anchete a poliţiei şi faptele care s-au petrecut la News of the World, şi o a anchetă asupra eticii şi culturii presei în Marea Britanie.

Susţinându-şi decizia de a-l numi pe Coulson director de comunicare în 2007, Cameron a afirmat că a vrut să-i ofere acestuia o a doua şansă şi şi-a asumat integral responsabilitatea pentru această hotărâre.

Andy Coulson susţine că nu a avut cunoştinţă despre interceptările ilegale ale convorbirilor în perioada în care a condus redacţia publicaţiei (2003 - 2007).

Tabloidul, cu o istorie de 168 de ani, este acuzat că a interceptat comunicaţii ale victimelor unor crime, ale unor celebrităţi şi politicieni, poliţia identificând până în prezent 4.000 de potenţiale ţinte ale acestei practici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici