„Săptămâna patimilor”, spectacol prezentat de Corul Madrigal în Bacău

Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susţine în premieră la Bacău Spectacolul extraordinar de Paşte „Săptămâna Patimilor”.

162 afișări
Imaginea articolului „Săptămâna patimilor”, spectacol prezentat de Corul Madrigal în Bacău

„Săptămâna patimilor”, spectacol prezentat de Corul Madrigal în Bacău

Spectacolul va avea loc miercuri, 29 martie, de la ora 19.00, la Teatrul de Vară „Radu Beligan” şi îi va avea ca invitaţi pe tinerii actori Corneliu şi Pavel Ulici, precum şi coruri de copii ale Programului Naţional Cantus Mundi din Bacău.

„Spectacolul Extraordinar «Săptămâna Patimilor» prezintă spectatorilor o retrospectivă a ultimei săptămâni din viaţa lui Isus. De la bucurie şi viaţă, la agonie şi apoi la extaz, de la lumină, la întuneric şi iar la lumină, spectacolul introduce publicul într-o avalanşă de emoţii”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi regizorul spectacolului.

Regia şi scenariul spectacolului sunt semnate de Emil Pantelimon, decorurile de Vladimir Turturica, iar design-ul de lumini aparţine lui Alin Popa. Dorin Popovici creează video mapping-ul, iar Gabriel Scîrlet semnează regia muzicală.

Alături de Corul Madrigal, pe scena Teatrului de Vară „Radu Beligan” din Bacău vor urca următoarele coruri: „Pastia”, Focşani, jud. Vrancea, dirijor Ionuţ Drilia; „Fantasia”, dirijor Elena Boambă; „Glissando”, Odobeşti, jud. Vrancea, dirijor Ioana Roşu; „Gaudete”, comuna Ploscuţeni, jud. Vrancea, dirijor Mihaela Bereş; „Resurrectio” Moineşti şi „Resurrectio JR” comuna Poduri, dirijor Gabriela Biea.

Spectacolul de la Bacău face parte din Turneul naţional de Paşte, ce se desfăşoară în perioada 29 martie – 13 aprilie în 8 oraşe din România: Bacău, Iaşi, Târgu Mureş, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea şi Bucureşti.

Turneul de Paşte se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de evenimente speciale, ce se vor desfăşura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă pentru Corul Madrigal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici