Sărbătoarea Centenarului Colegiului Naţional „Mircea Eliade” din Sighişoara: Un Eveniment de Neuitat

La poalele cetăţii medievale din Sighişoara, Colegiul Naţional „Mircea Eliade” se pregăteşte de o sărbătoare cu adevărat specială. Îmbrăţişând un secol de contribuţii valoroase la educaţia şi cultura românească, liceul vă invită să participaţi la o serie de evenimente care subliniază bogăţia şi diversitatea patrimoniului său.

191 afișări
Imaginea articolului Sărbătoarea Centenarului Colegiului Naţional „Mircea Eliade” din Sighişoara: Un Eveniment de Neuitat

Fondat la 26 septembrie 1923, sub numele de Liceul „Principele Nicolae”, instituţia a devenit în timp un pilon al comunităţii locale, fiind o adevărată „redută intelectuală românească” în regiune.

Pe 4 octombrie, călătoria începe în Sala de Sport a Colegiului, unde, între 9:00 şi 12:00, ritmul alert al mingilor de tenis de masă şi Teqball ne va aduce aminte de energia şi pasiunea cu care generaţii de elevi au umplut coridoarele acestei instituţii. În timp ce zgomotul paletelor ne va aminti de bătăile inimilor tinerilor, între 11:00 şi 13:00, vor avea loc workshopuri - Grafică, Literatură şi Artă plastică - reflectând spiritul creativ şi curiozitatea intelectuală cultivată aici, de-a lungul decadelor. Ziua se va încheia în Sala Amfiteatru, între 14:00 şi 16:00, cu un simpozion dedicat lui Mircea Eliade şi un concurs de eseuri, prilej de reflecţie asupra valorilor şi tradiţiilor care ne-au adus până în prezent.

Pe 5 octombrie, sărbătoarea continuă. Dimineaţa, între 9:00 şi 12:00, sala liceului va fi umplută de tăcerea concentrată a unui concurs de şah, în timp ce în acelaşi interval, pasiunea şi competitivitatea se vor muta în Energy Arena pentru un campionat de fotbal. La prânz, între 11:00 şi 14:00, Sala Sander ne va purta într-o călătorie în timp cu o expoziţie foto-documentară, după care seara se va încheia cu o lansare de carte şi un minirecital indie-folk susţinut de talentata Teodora Iacob, în Sala de Festivităţi a Primăriei, între 16:00 şi 18:00.

Pe 6 octombrie, emoţia şi măreţia centenarului ating apogeul. În Sala de evenimente Imperial, între 17:00 şi 20:00, festivitatea de încheiere a manifestărilor va aduce în lumină splendoarea muzicală a secolului trecut. Într-un concert excepţional, susţinut de Ansamblul Cameral de Muzică Veche Anton Pann, notele muzicale de demult vor evoca nostalgiile, bucuriile şi triumfurile a 100 de ani de educaţie şi tradiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici