Scriitorul american Gore Vidal a încetat din viaţă la vârsta de 86 de ani

Romancierul american Gore Vidal, autorul unor lucrări cunoscute ca "Lincoln" şi "Myra Breckenridge", a murit marţi la vârsta de 86 de ani, a anunţat Los Angeles Times.

424 afișări
Imaginea articolului Scriitorul american Gore Vidal a încetat din viaţă la vârsta de 86 de ani

Scriitorul american Gore Vidal a încetat din viaţă la vârsta de 86 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nepotul său Burr Steers a declarat că romancierul a murit în urma unei pneumonii, la domiciliul său, pe colinele de la Hollywood, potrivit unei ştiri de ultimă oră.

Gore Vidal este considerat unul dintre giganţii literaturii americane, alături de scriitori ca Norman Mailer şi Truman Capote. El era cunoscut pentru viaţa sa socială flamboaiantă şi o viaţă sentimentală agitată.

Vidal a scris 25 de romane, eseuri, piese de succes pe Broadway, scenarii şi lucrări pentru televiziune.

Gore Vidal, care lăsa să-i transpară opiniile politice foarte tranşante în lucrări, a încercat fără succes, de mai multe ori, să obţină mandate politice în alegeri. Îi plăceau foarte mult dezbaterile în forţă la televiziune şi a apărut în filmul Roma al lui Fellini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici