Scriitorul Ioan Lăcustă a decedat

Scriitorul Ioan Lăcustă a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 60 de ani, din cauza unui cancer, informează reprezentanţi ai Uniunii Scriitorilor din România (USR).

145 afișări

Potrivit reprezentanţilor USR, scriitorul suferea de cancer de un an şi jumătate.

Prozator şi publicist, Ioan Lăcustă s-a născut pe 15 septembrie, în localitatea Vârfuri, din judeţul Arad.

A absolvit în 1972 Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti.

A fost membru activ al cenaclului literar "Junimea", condus de Ovid S. Crohmălniceanu, făcând parte din grupul de prozatori şi poeţi "Noii".

A fost mulţi ani redactor de rubrică la revista Magazin Istoric. A debutat cu proză scurtă în antologiile "Proză satirică românească" (1982) şi "Desant '83" (1983).

Printre volumele publicate de acesta se numără: "Cu ochi blânzi" (1985), "Linişte (Povestiri din viaţa mea)" (1989), "Calendarul de nisip" (1990), "Fără Caragiale... - carte a Mamei, a Iubirii, a Morţii" (2001) şi "Cenzura veghează: 1937-1939" (2007).

În 1985, Ioan Lăcustă a primit premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România, iar în 1990, el a primit premiul "Ion Creangă" al Academiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici