Sebastian Marcovici a fost desemnat fotograful sportiv al anului

Fotoreporterul sibian Sebastian Marcovici a fost desemnat fotograful anului la secţiunea sport de către Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR), cu o fotografie realizată la un concurs de motocros care a avut loc pe Dealul Guşteriţei din municipiul Sibiu.

159 afișări
Imaginea articolului Sebastian Marcovici a fost desemnat fotograful sportiv al anului

Sebastian Marcovici a fost desemnat fotograful sportiv al anului

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, AAFR decernează în fiecare an acest premiu fotografului care realizează cea mai spectaculoasă fotografie.

Fotoreporter al ziarului Hermannstadter Zeitung şi colaborator al cotidianului ProSport şi al agenţiei ImPhoto, Sebastian Marcovici a înscris în concurs o fotografie realizată la un concurs de motocros care a avut loc pe Dealul Guşteriţei din municipiul Sibiu.

"Sunt extrem de onorat de această distincţie. Sunt la cea de-a doua participare în acest concurs şi sunt extrem de fericit că într-un timp atât de scurt munca mea a primit o asemenea apreciere din partea unui juriu de profesionişti, format din cei mai buni fotografi din ţară", a declarat Sebastian Marcovici, citat în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, concursul AAFR a fost structurat pe mai multe secţiuni: "Fine Art", "Fotojurnalism", "Modă şi glamour", "Natură", "Nud", "Fotografie de nuntă", "Peisaj", "Portret", "Fotografie de publicitate" şi "Sport", iar marile premii au fost stabilite în urma a trei runde de jurizare.

Pe lângă fotografia care a primit marele premiu şi medalia de aur, fotograful sibian a înscris în concurs alte cinci fotografii clasate între primele locuri la diferite secţiuni.

Tot la categoria "Sport", fotografia "Raliu" a luat locul IV, la categoria "Portret" fotografia "Oprescu" s-a clasat în primele 20, iar la categoria fotojournalism, fotografia "Căruţa cu miniştri" s-a clasat pe poziţia 12.

Toate fotografiile premiate vor fi expuse în cadrul unui salon foto care va fi vernisat la Bucureşti în 11 ianuarie 2011 şi vor face parte din catalogul anual editat de AAFR.

Catalogul va fi lansat în luna aprilie a anului viitor.

În concursul AAFR din acest an au fost înscrise peste 2.000 de fotografii.

Premiile Asociaţiei sunt cele mai importante distincţii acordate fotografilor din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici